Nova convocatòria d’ajudes per les bicis urbanes elèctriques

Ontinyent ha llançat una nova convocatòria de subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques i per a l’adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. La regidora de Medi Ambient, Patricia Folgueras explicava que estes ajudes “són una mostra més de l’aposta de la ciutat per una mobilitat urbana sostenible, amb un mitjà de transport que a més és saludable com la bicicleta”, manifestava. 

La partida pressupostària per a aquestes ajudes ascendeix als 10.000 euros, amb unes bonificacions que arribaran a fins a 300 euros per a aquells que compren kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. Totes les compres realitzades a partir de l’1 de gener de 2019 podran ser subvencionades. Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones que no hagen sigut beneificiàries d’estes subvencions en exercicis anteriors; a més no pot beneficiar-se més d’una persona de la mateixa unitat familiar, ni tampoc sol·licitar-se més d’una subvenció per persona. El termini de sol·licituds estarà obert fins al 5 de maig de 2019. Una vegada el consistori valore les sol·licituds, aquells que obtinguen la subvenció hauran de presentar les factures de compra. 

El regidor coordinador de l’àrea, Jaime Peris, afegia que “esta línia d’ajudes a la conversió de bicicletes elèctriques és sols una de les accions que l’Ajuntament du a terme. Estem actuant transversalment des de totes les àrees i aplicant diverses mesures per fer front a la contaminació”. L’Ajuntament es troba redactant un pla d’acció per reduir les emissions de gasos contaminants en més d’un 40% abans de 2030 i preveu anualment dintre del Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible estalviar l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera gràcies a la incorporació de 13 vehicles híbrids i elèctrics municipals per als departaments de Parcs i Jardins; neteja d’edificis; Policia Local i Medi Ambient. A més, el consistori bonifica al 50% l’impost de tracció mecànica a tots aquells veïns i veïnes amb vehicles híbrids i el 75% d’aquest en el cas de cotxes i motos elèctriques com una mesura per a impulsar l’ús d’estos vehicles que redueixen les emissions de gasos contaminants. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent qualifica “d’atac sense precedents a l’aprenentatge de llengües” la retallada d’un 33% en els grups de l’EOI

El Govern d’Ontinyent ha donat tot el seu suport a les reivindicacions del claustre de …