Desallotgen la Cantereria pel risc d’inundacions

Després de l’episodi històric de neu a Ontinyent, i davant la gran quantitat d’aigua caiguda al llarg del dia, on a la zona de l’Alba registra ja 219mm (segons les dades d’AVAMET), el desbordament del riu Clariano és ja pràcticament imminent, i l’Ajuntament ha decidit desallotjar la zona baixa de la Cantereria.

Uns 40 veïns i veïnes de la Cantereria han hagut de deixar les seues cases esta vesprada-nit pel perill que l’aigua inunde les vivendes. “hem estat tota la vesprada observant com el nivell del riu ha anat cresquent i les previsions apunten que seguirà plovent per damunt dels 40 litres per metre quadrat. A això s’uneix el previsible desgel de la Serra Mariola que encara aportarà més aigua, de manera que hem de ser previnguts i desallotjar la gent que viu prop del Clariano per evitar qualsevol desgràcia”, ha explicat l’alcalde d’Ontinyent.

Rodriguez ha explicat també que moltes famílies del tram de la Cantereria més proper al riu, havien decidit ja deixar les seus cases en observar com havia anat cresquet al llarg de la vesprada el nivell del Clariano, que amenaça en tornar-se a desbordar com ja va ocórrer en la matinada del passat 12 de setembre. Per tal d’atendre a les persones que resten a la Cantereria i no tinguen una alternativa habitacional, l’Ajuntament ha obert l’alberg municipal, on la regidoria de Serveis Socials ha preparat tot el necessari per tal d’atendre adequadament les famílies desallotjades per la nova crescuda del riu Clariano. Finalment, són 16 les persones que estan sent ateses a l’alberg d’Ontinyent per l’ajuntament.

Per altra banda, a hores d’ara (20:33h) s’han tancat algunes carreteres i camins, concretament Mossén Conca: Tallat per avaria elèctrica. Trànsit totalment prohibit per seguretat. Carril/La Costa i Camí Vell de Xàtiva Tancats.

Altres conseqüències de la borrasca Glòria al seu pas per Ontinyent han estat als arbres. L’excés de neu ha provocat un pes excessiu en les rames, provocant el trencament d’algunes d’elles que han obstaculitzat el pas dels vehicles als carrers. Segons les dades de l’Ajuntament d’Ontinyent, les primeres estimacions parlen del voltant d’una trentena d’arbres greument danyats i més d’un centenar afectats amb caiguda de branques o pèrdua de la verticalitat en parcs, jardins i zones verdes.

Demà dimarts, els centres educatius de la ciutat reprendran les classes amb normalitat. Després de consultar amb els equips directius dels centres educatius d’Ontinyent, i una vegada analitzades les prediccions oficials, l’Alcalde, Jorge Rodríguez, ha determinat que aquest dimarts, 21 de gener, es reprenguen les classes i es tornen a obrir al públic els centres socials de la ciutat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Aclariment de la Generalitat sobre les retallades de l’EOI Ontinyent

Des de la Generalitat es demana que no es facen acusacions infundades sobre fets que …