valencia turisme fitur

Bocairent impulsa un projecte per a l’ús de la biomassa en les calderes municipals

Aquest dijous, 29 de desembre, acaba el termini de presentació de sol•licituds per a formar part del projecte ‘Bocairent cap a la biomassa’ impulsat pel consistori les bases de selecció del qual es poden veure en la pàgina web municipal (www.bocairent.es). Així, l’Ajuntament contractarà una persona durant sis mesos gràcies al programa ‘Post’ de la Diputació de València per a la “realització d’un estudi de viabilitat per a la conversió de les calderes municipals per a l’ús de la biomassa”; a més, la memòria de la iniciativa inclou també l’anàlisi de “la possibilitat d’establir una planta pròpia de generació d’aquesta a partir de la massa forestal existent al municipi i els passos a seguir i les ajudes disponibles”.

D’aquesta forma, l’equip de govern de Bocairent pretén “marcar el full de ruta per a implantació d’una nova font energètica”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre, que “paral•lelament al profit econòmic, comporte també altres beneficis socials i mediambientals”. De fet, un dels objectius principals és la reducció de combustible en zones forestals tal i com preveu el Pla local de prevenció d’incendis forestals aprovat per la Conselleria de Medi ambient aquest mateix any; al mateix temps que s’aposta per un recurs energètic de proximitat que “pot obrir les portes al desenvolupament d’un nou sector econòmic sempre amb criteris de sostenibilitat mediambiental”.

La memòria contempla fins a nou fases com la intenció de detectar les calderes actuals, l’estudi del cost per a la seua conversió o l’anàlisi dels recursos forestals del terme municipal. Igualment, altres etapes preveuen la forma d’implantació del projecte amb el cronograma, la tramitació administrativa i el finançament i, lògicament, la redacció final del treball amb les conclusions i la valoració del mateix. Per a augmentar les possibilitat de viabilitat, l’Ajuntament de Bocairent ja ha mantés converses inicials amb poblacions pròximes de l’entorn de la serra de Mariola per a “unir esforços per a dur endavant la iniciativa per compartir necessitats, oportunitats i problemàtiques comunes”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Salem, pioner amb el Pla del Verd Urbà Sostenible

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó i la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, han entregat els Plans als alcaldes de Meliana, Josep Riera i de Salem, Juli Fenollar