L’IEVA premia al treball “L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural”

1

Aquest dimarts 27 de desembre s’ha reunit al Centre Cultural de Caixa Ontinyent el jurat de l’11è Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida per tal de valorar els 9 treballs que s’hi havien presentat.

Després de les deliberacions, escoltades les opinions dels membres del jurat i valorats els aspectes que presentava cada projecte, es va decidir d’atorgar el premi d’aquesta onzena edició al projecte “L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural”, de l’arquitecte Josep M. Ribera Micó, natural de Fontanars dels Alforins.

El projecte proposa d’aprofitar el moment actual de demanda social i conscienciació al voltant del paisatge rural per analitzar l’arquitectura rural dels Alforins, la implantació i la integració en el paisatge cultural entès com un tot, amb jaciments arqueològics, elements d’etnologia, arquitectures rurals, llengua, cultura i costums tradicionals.
En aquesta convocatòria el jurat l’han format Francisco Bueno Camejo, llicenciat en Geografia i Història i Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i professor d’Art de la Universitat de València; Jordi Casanova Mollà, doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona; Isabel Donet Sánchez, periodista, assessora en comunicació i assessora en política informativa; Josep E. Oltra i Benavent, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València, i guanyador del 10é Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida; Vicent Terol i Reig, doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, i director de l’Arxiu Municipal d’Ontinyent; Roberto Sanz Llopis, en representació de Caixa Ontinyent; Josep Estornell Català, en representació de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Alfred Bernabeu Tortosa, en representació de l’Ajuntament d’Ontinyent; i Josep Calatayud, president de l’IEVA.

L’lnstitut d’Estudis de la Vall d’ Albaida, en col·laboració amb l’ Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent, convoca cada dos anys el PREMI D’INVESTIGACIÓ DE LA VALL D’ALBAIDA, amb I’objectiu d’ajudar a la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a un millor coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i la seua interrelació amb l’exterior. El premi consisteix en una beca de 3.000 euros.

Font: IEVA

Comments are closed.