19/04/2024 - 20:35
Més

    Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes en 2020 el termini per a les valoracions de la Dependència. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que ha anunciat un reforçament del personal que tramita les sol·licituds per acabar amb la llista d’espera en el primer trimestre de l’any, ha destacat que “tot i les limitacions de competències en esta matèria, el govern ontinyentí seguirà fent tot el que puga perquè ningú es quede pel camí. Si és necessari duplicar el personal destinat la Dependència, tal i com recomanen els informes tècnics, no va a quedar per nosaltres”, manifestava.

    La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que per a la tramitació d’estes ajudes és necessària la realització d’informes socials d’entorn per a la posterior aplicació d’instruments de valoració. L’acumulació de casos ve derivada del progressiu augment de sol·licituds inicials: s’ha passat de 299 en 2017 a 346 en 2018 i 478 al que portem de 2019, un augment del 60% en dos anys i d’un 38% en l’últim any. Açò comporta un retard en la realització dels informes i valoracions dins dels terminis necessaris, i una major tasca de seguiment dels casos, raó per la qual s’ha contractat 2 treballadores socials per tal de reforçar durant el temps que siga necessari a les 2 que venien desenvolupant estes funcions.

    Paula Soler explicava que “les dades en matèria de dependència a tot l’Estat son esgarrifoses: cada dia moren a Espanya 100 persones sense tenir reconeguda la dependència la situació no té aspecte de revertir i a Ontinyent no som una excepció, pel que hem d’actuar en conseqüència”, assenyalava. En concret, la Taxa de Dependència a Espanya del 54’3%; a la Comunitat Valenciana és del 53’5%; a la província de València del 52’9% i a Ontinyent del 50’8%.

    Segons dades reflectides al Pla d’Inclusió Social que està ultimant l’Ajuntament per tal de desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables, a Ontinyent es constata que en 2017 el 24’06% de la població tenia entre 60 i 80 anys, i el 5’21% tenia més de 80 anys, “tots per tant persones en situació de potencial dependència, als que cal afegir persones amb malalties mentals o discapacitats, entre altres. Una part molt important de la població que té unes necessitats especials que han de ser reconegudes per poder ser ateses”, assenyalava.

    Quant al Pla d’Inclusió i Cohesió Social d’Ontinyent, subvencionat per la Generalitat, i al qual ha vingut treballant-se junt a les associacions i entitats representades al Consell  d’Inclusió i Drets Socials i la ciutadania en general, Paula Soler avançava que aquest pla està ja a la seua recta final i en breu serà sotmès a aprovació plenària. Un pla que suposa “una nova eina per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables, ja que ens permetrà conèixer situacions concretes, a través de les quals podrem articular i impulsar polítiques que minimitzen els factors de risc d’exclusió social i atendre  les necessitats dels col·lectius més vulnerables com ara persones majors i joves, famílies i menors, persones aturades o víctimes de violència de gènere”, assenyalava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -