Ontinyent adquireix i adequa un local perquè AFAO preste millor servei als malalts d’Alzheimer

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit i va a procedir a adequar un local perquè l’Associació AFAO preste millor servei als malalts i malaltes d’Alzheimer. Així ho anunciava hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui compareixia davant els mitjans junt al President d’AFAO, José Ignacio Terol, i l’arquitecte Baldo Molinero, per a donar detalls del projecte.

En una roda de premsa on també estaven presents els regidors de Territori i Política per a les Persones, Jaime Peris i Sayo Gandia, i la Directora del Centre de Malalts d’Alzheimer, Teresa Galiana, l’alcalde explicava que “el Govern d’Ontinyent s’havia compromès amb AFAO a ajudar-los a ampliar les seues instal·lacions per a atendre a més persones. En la passada legislatura els vam cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els seus tallers de memòria, però les necessitats cada volta són majors i per això hem buscat aquest nou espai per a més poder atendre a la gent que hi ha en llista d’espera”, manifestava. Així, el nou local acollirà els 50 usuaris dels tallers de memòria i oferirà un nou servei d’atenció inicial a les 60 persones en llista d’espera per al Centre de Dia Caixa Ontinyent.

A tal efecte, el consistori va procedir a l’adquisició del l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 que era propietat de l’Hospital de Beneficència, i que es va adquirir per 120.000 euros que a més suposen recolzar a aquesta institució en la seua campanya de captació de fons. Gràcies a una subvenció de 190.000 euros de la Diputació de València, va a poder adequar-se el 50% de la superfície adquirida, un total de 380m2 que es destinarà als usos d’AFAO.

La resta de l’espai comptarà amb un accés independent, i mantindrà els usos que tenia fins ara, estant cedit a l’associació Cepival-Col·lectiu d’Esportistes per la Integració de La Vall d’Albaida, per a la pràctica del tennis taula adaptat. L’alcalde assenyalava que “310.000 euros suposen una inversió important que redundarà en benefici del benestar social de la ciutadania i també del patrimoni municipal, perquè si en un futur tenim un nou centre per als malalts d’Alzheimer, comptarem amb aquest espai per a destinar-ho a altres serveis”, apuntava.

L’arquitecte responsable del projecte, Baldo Molinero, explicava que el primer pas va ser iniciar una fase d’investigació i contacte amb AFAO per veure les necessitats reals que tenien per a esta planta baixa, en la que s’ha creat dues grans sales per a activitats diverses i s’ha previst la possibilitat d’altres usos futurs. A la rehabilitació integral que va a executar-se es dóna prioritat a l’obtenció de llum natural, s’ha creat una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi haurà una zona de descans, lavabos adequats a les persones usuàries, zones de direcció, administració o de projeccions, “i sobretot es un espai pensat per a que es parega molt a una casa i poc a un sanatori, per tal que transmeta sensació de confort”, manifestava.

Des d’AFAO, José Ignacio Terol tenia paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament, que ha atès les nostres demandes i replegat les nostres reivindicacions, i també per a l’arquitecte per la seua sensibilitat per involucrar-se amb el projecte i la malaltia”. El lliurament del projecte final es produirà a les properes setmanes, obrint-se el procés de contractació de l’obra, amb una durada estimada de 4 mesos. La previsió d’inici de les obres és per a finals d’any, perllongant-se l’execució fins la primavera de 2019.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Bruja Avería i els Electroduendes aterren en Albaida

El llegat del creador de marionetes tan famoses com les de la Bola de Cristal, …