L’OMIC registra un augment del 27,1% en les reclamacions sobre telefonia en el primer semestre

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Ontinyent ha rebut 183 reclamacions relacionades amb la telefonia en els sis primers mesos de l’any, el que suposa un increment del 27,1 % respecte al mateix període de 2013, segons es desprén del seu informe semestral. Davant aquesta situació, la regidora de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González, ha demanat als ontinyentins que extremen la precaució i siguen “prudents” a l’hora de contractar aquests serveis.

El sector de la telefonia és el que més reclamacions ha registrat a l’OMIC d’Ontinyent el primer semestre de 2014, el 43,88 % de les 417 que s’han rebut en total. També és el que ha motivat més consultes d’informació a l’oficina de consum, 257 (un 14,3 % més que als sis primers mesos de 2013) d’un conjunt de 707. El principal motiu de reclamació són els preus abusius, raó que van al·legar 150 consumidors al presentar les seues queixes entre gener i juny, un 54,5 % més que en la mateixa etapa de l’any passat. Les reclamacions per publicitat enganyosa, el segon major, amb 36 queixes, han baixat un 61,7 % respecte als sis primers mesos de 2013.

L’OMIC ha detectat, a més, una caiguda en les al·legacions sobre llum i gas. Mentre que al primer semestre aquests sectors acumulaven 114 queixes (90 l’electricitat i 24 el gas), entre gener i juny d’enguany han baixat un 42,1 % de forma conjunta. Així, l’oficina municipal ha acceptat 50 queixes sobre electricitat i 16 de gas. Aquest descens contrasta amb l’augment que ha registrat l’OMIC en les reclamacions relacionades amb la protecció de dades, els serveis adquirits a través d’internet, l’“spam” i els serveis de missatgeria mòbil “premium”.

La regidora de Consum ha recordat als ciutadans que per tal d’ampliar informació com en cas de veure’s afectats i formular una queixa, es poden adreçar a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ubicada al Carrer Maians 19, baix, d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat …