Es reprén la programació d’oci educatiu per a joves a Ontinyent

Ontinyent reprén la programació d’oci educatiu per a joves que va encetar la passada primavera amb una nova oferta per al proper trimestre de l’any: Des d’octubre a desembre hi haurà fins a 9 activitats entre exposicions, tallers, cursos, xerrades, rutes guiades o teatre per a alumnat d’ESO, de les que la regidora de Joventut, Katty Ushiña, destacava “el seu caràcter formatiu, inclusiu i de sensibilització, amb activitats que per exemple fomenten la comunicació amb la comunitat sord-muda o la defensa dels animals”.

Ushiña tenia paraules d’agraïment per a l’IVAJ, la Diputació de València i diverses ONGS i associacions locals que han col·laborat amb una programació “amb la que des del Govern d’Ontinyent volem fer un nou pas en la nostra aposta per oferir una programació continuada, gratuïta i compatible amb les activitats del Consell Local de la Joventut (CLJO)”, destacava.

La tècnica del Gabinet Psicopedagògic Municipal, Xaro Guerola, donava detalls de les activitats previstes, la primera de les quals serà l’exposició “#nodónaigual” de l’IVAJ.GVA JOVE , que s’inaugurarà dissabte a les 19:00 hores a la Casa de Cultura i que es podrà visitar fins el 15 d’octubre. La mostra reuneix una trentena de fotografies realitzades per joves de 14 a 30 anys que denuncien la violència contra les dones.

Els dies 22 i 29 d’octubre, de 11 a 13 :00 hores, hi haurà dues sessions d’un taller de moda experimental i disseny de disfresses a l’EPA Sant Carles, experimentant amb volums i textures aprofitant la proximitat de la festa de Halloween. Els dies 15 i 29 d’octubre i 19  i26 de novembre, el Soterrani de les Idees acollirà de 11 :30 a 13 :00 hores un taller de robòtica plantejat per a treballar en família; i els dies 5, 12 i 19 de novembre s’impartirà a la UNED un curs d’introducció a la llengua de signes, de 9:00 a 14:00 hores.  Es tracta d’un curs breu que projecta cap al món de la Comunitat Sorda, i permetrà establir un primer contacte amb la llengua de les persones sordes.

També a la UNED tindrà lloc el 25 de novembre una xerrada d’Habilitats Socials, Networking i Marca Personal en la Orientació Professional i la recerca d’ocupació, de 18:00 a 20:00 hores, on es tractarà de  desenvolupar i prendre consciència dels nous models i noves eines d’Orientació i recerca de treball a a l’actualitat. El 12 de novembre, en la Plaça de la Concepció tindrà lloc l’activitat “Vesprada perruna: no compres, adopta”, dins  la qual la protectora la Vall, realitzarà tallers per a xiquets i Joves i farà una desfilada de gossos sense llar.

Del  28 de Novembre fins al 20 de desembre, en horari de matí i vesprada, tindrà lloc la “Macroexposició educativa veig veig”, durant la qual els i les participants reflexionaran de forma activa i participativa sobre la seua forma de vore la realitat i sobre el fet que no és la única possible. El 10 de desembre de s’organitza una edició especial de la ruta dels refugis i la guerra civil a Ontinyent, que s’iniciarà al col·legi la Concepció i finalitzarà amb la visita al refugi antiaeri del Regall.

Finalment, el 7 de desembre el Teatre Echegaray acollirà la Campanya de teatre en anglés per a centres educatius “Escena Jove” una nova campanya de teatre adreçada als alumnes de 4º d’ESO impulsada per CRIT Companyia de Teatre,  companyia valenciana que ha fet més de 500 representacions en cinc anys per a aquest tipus de públic.

Katty Ushiña explicava que a més d’estes activitats, els dies 21 i 22 d’octubre el CLJO està treballant en una intensa programació que donarà a conèixer en breu per commemorar els 25 anys de trajectòria d’esta entitat que representa a totes les associacions juvenils. La regidora recordava també que les inscripcions a les activitats es realitzaran per ordre d’arribada a través de la web municipal www.ontinyent.es, del correu electrònic joventut@ajunament-ontinyent.es i del còdi QR present a la cartelleria de la programació.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Proves d’Accés a les Universitat per a majors de 25 i 45 anys es realitzaran els dies 5 i 12 de setembre

La Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció ha acordat que les Proves d’Accés a …