El Pont de Santa Maria d’Ontinyent recupera la seua imatge original després de 5 anys

El Regidor d’Obres destaca la culminació d’una actuació “complexa” que s’ha perllongat durant diversos mesos

El Pont de Santa María d’Ontinyent, datat en la dècada dels 50 del segle passat, recuperarà des d’aquest dimarts la seua imatge original, perduda en 2008 en caure i trencar-se totalment una de les faroles de pedra i ferro que el decoren i il·luminen.

Restauració Pont Santa Maria OntinyentEl Regidor d’Obres, Manuel Cuesta, ha destacat la importància com a element arquitectònic d’aquest pont, de 150 metres de longitud, 9 d’amplària i 60 metres d’altura a la part central, que va suposar amb la seua construcció un important pas per al creixement del barri de Sant Rafel, separat fins aleshores pel barranc del Clariano del nucli urbà: “ha estat un procés més complex del que pot semblar, perquè no estem parlant d’una farola ordinària, sinó d’un element amb més de 60 anys tallat en pedra i ferro, amb un escut del poble a la seua base, i que haviem de reposar amb un altra farola exactament igual”, destacava Manuel Cuesta.

D’aquesta manera, al llarg dels últims mesos s’ha procedit a la retirada d’una altra de les faroles del pont, per tal de replicar amb exactitud la original, treballant en esta rèplica dos escultors locals: Ricardo Morales a la part de pedra artificial que suposa la base amb l’escut i el cos central de la farola; i Miguel Ferrero a la part metàl·lica que corona l’element, i on s’ubica la lluminària. Les obres de col·locació de la farola començaven hui dilluns i finalitzaran demà pel matí.

Manuel Cuesta ha mostrat la seua satisfacció per la finalització d’una actuació “que ha estat pendent massa anys, i amb la qual recuperem la imatge que li pertoca a un element històric del nostre patrimoni arquitectònic, ubicat en un lloc a més de gran interès turístic, ja que es troba junt al Palau de La Vila. Tota la línia d’accions de promoció econòmica que està fent el Govern d’Ontinyent ha d’incloure també tenir cura d’estos xicotets detalls per tal que la ciutat done la imatge que li correspon”, concloïa el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La UME es desplaça a Ontinyent per fer tasques de desinfecció d’espais

La Unitat Militar d’Emergències s’ha desplaçat hui a Ontinyent per a realitzar tasques de desinfecció …