De l’influx del modernisme a Sueca a les cultures de l’aigua a Atzeneta d’Albaida

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa han preparat per segon any consecutiu el programa de rutes turístiques guiades amb l’objectiu de donar a conèixer tot el patrimoni històric artístic alhora que vertebrar part dels municipis la província de Valencia.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha destacat “la comarca de la Vall d’Albaida, és una comarca plena d’activitats concretament aquest cap de setmana tenim en marxa el programa d’Entre comarques, amb les rutes culturals; el programa de turisme actiu i multiaventura, Mou-te per la Vall; i el DIM, dia Internacional dels museus”, ha continuant: “estes activitats són una oportunitat única per a descobrir i deixar-se sorprendre’s per la riquesa del nostre patrimoni cultural i natural”.

El darrer dissabte 9 de maig, ens endinsaren en el municipi de El Palomar on vam descobrir els encants d’El Palomar i la tradicional festa del xop. L’itinerari fou l’ajuntament, l’església i Museu Parroquial, el casc antic, el parc dels Astres, el paratge natural de la Font de Sis, la Sala Museogràfica d’El Palomar (Castell de Carrícola), el refrigeri a la sala polivalent i finalment el tradicional ball dels pastorets a la plaça del Xop. Per la vesprada van poder gaudir de la festa i la plantà del xop a la localitat.

I el passat diumenge, 10 de maig, visitarem Algemesí on aprenguérem el sentit històric de la Festa de la Mare de Deu de la Salut d’Algemesí i mitjançant un recorregut guiat pels edificis civils i religiosos més emblemàtics de la localitat vam descobrir el perquè dels balls i litúrgies que han atorgat a esta celebració la protecció de la UNESCO. A més vam assistir a una exposició sobre l’evolució de la indumentària femenina des de l’antic Egipte fins l’actualitat.

Les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i el patrocini del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, de la Diputació de València, han organitzat per aquest cap de setmana les visites guiades a les poblacions de Sueca i Atzeneta d’Albaida

 

Dissabte 16 de maig: Sueca (La Ribera Baixa)

A les 10:30h del matí des de la porta de l’ajuntament de Sueca realitzarem la ruta del Modernisme. L’itinerari recorre els edificis més importants del modernisme a Sueca en aquest ordre: (1) L’Asil dels Ancians Desemparats, (2) Monuments al Mestre Serrano a Josep Bernat i Baldovíí, (3) Escoles Carrasquer, (4) Cases d’Ignàcia Cardona, (5) Ateneu del Socorro, (6) Ajuntament de Sueca, (7) Casa de Pascual Fos i de Joan Fuster, (8) Casa de Collantes, (9) Escoles Jardí de l’Ateneu, (10) Escoles Cervantes y (11) Escorxador Municipal.  Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 17 de maig: Atzeneta d’Albaida (La Vall d’Albaida)

A les 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament d’Atzeneta, realitzarem la ruta de l’aigua inclosa el programa Entre Comarques 2015. Iniciarem la visita en l’ajuntament i des d’allí anirem cap a la part més antiga de la població, d’origen morisc, on visitarem l’Església de Sant Joan Baptista. A continuació, visitarem el Museu de les Artesanies  i des d’ací cap al passeig de vianants de la Sèquia el Port. Tot seguit visitarem l’Ermita del Santíssim Crist. Acabarem la ruta de l’aigua visitant la Font dels vint-i-un xorros. Al finalitzar la ruta hi haurà un refrigeri per a tots els participants. Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Continua el programa de turisme actiu i multiaventura, Mou-te a Fontanars dels Alforins, divendres 15 de maig, a les 19:00h a l’ajuntament de Fontanars dels Alforins, realitzarem una ruta ciclo enològica. Mou-te a Albaida, dissabte 16 de maig, a les 17:30h al poliesportiu d’Albaida, realitzarem esports d’aventura i tirolina. Es prega inscripcions on line com a màxim dos dies abans de l’activitat.

A més a més, aquest cap de setmana del 16 al 18 es celebra el DIM , Dia Internacional dels Museus, on els museus de la comarca oferiran una jornada de portes obertes a les instal·lacions museístiques. En aquesta tercera edició participen 19 museus de 7 municipis. Celebra el dia internacional dels museus a la Vall d’Albaida. Més informació en www.valldalbaida.com.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …