Arranca el programa de Senderisme a la Vall d’Albaida 2014

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, per sèptim any consecutiu, el programa de Senderisme a la Vall d’Albaida 2014. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de l’entitat, Juan A. Puchades Arce, el senderisme és un programa molt demandat i esperat per tots els amants del senderisme que “combina la cultura, la natura, l’esport i la salut” ha continuat: “es tracta d’una activitat fàcil i senzilla per a tots els tipus de públics que fomenta l’esport, la conservació i preservació del medi ambient lligat a les costums, la història i les tradicions de la comarca”.

Puchades ha emfatitzat: “aquest cap de setmana amb motiu del dia Mundial de Turisme, 27 de setembre, arranca el programa de senderisme a la Vall d’Albaida 2014 amb dos rutes, Benigànim amb la ruta de les fonts i, Montaverner amb el sender pel riu Albaida”, ha destacat: “ a més a més el diumenge 28 de setembre també es realitzarà la segona cicloruta per la Vall d’Albaida amb l’itinerari Bocairent- Agres”.

L’edil ha animat a tots els veïns de la comarca i comarques veïnes a realitzar aquestes rutes verdes per les nostres serres ,“de segur que hi trobaràs qualsevol motiu per gaudir dels nostres paisatges i recursos naturals”: ha conclòs Puchades.

Dissabte 27 de setembre: Benigànim

Realitzarem la ruta de les fonts. L’itinerari comença a la plaça Major, continua pel carrer Colón, Tosal, Solana, camí del Tosal, la costera del Molí, el Barranc Fondo i el camí de la Solana on pararem per esmorzar. Continuarem cap a la casa Fortea, el camí València i la font dels Frares. La Ruta finalitza amb un refrigeri a l’Espai Jove de Benigànim. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 4 hores. Presenta una dificultat mitja i mereix la pena descobrir el paisatge i les fonts d’aquesta ruta.

Diumenge 28 de setembre: Montaverner

Realitzarem la ruta pel Sender del riu Albaida. A les 9h de matí, des de l’ajuntament de Montaverner eixirem en direcció sender Riu Albaida fins la font del Póvil, des d’allí emprendrem el camí de les hortes cap al pont llarg i al pont curt ubicat junt al parc fluvial. Continuarem el camí fins arribar a l’àrea recreativa del Calvari on esmorzarem. A la finalització de la ruta l’ajuntament de Montaverner oferirà coques dolces i mistela per a tots els participants. La longitud total és de 5 km i el temps aproximat és de 2 hores Presenta una dificultat baixa i mereix la pena descobrir tots els elements hídrics de la ruta.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …