728×90 caixa onti estiu
Home > Vall d'Albaida > Bufali > Al voltant de 450 persones es manifesten a Ontinyent contra el Consorci de Residus

Al voltant de 450 persones es manifesten a Ontinyent contra el Consorci de Residus

Ahir divendres 21 de març, va tindre lloc a Ontinyent una manifestació per oposarse al Consorci de Residus que es vol imposar des de la Conselleria de Medi Ambient a la Vall d’Albaida, i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, associacions i col·lectius d’empresarials com COEVAL, AHVAL, Comerç In i l’associació de comerciants d’Ontinyent SOC, entre altres.

Segons ha explicat Dora Tortosa, representant de la plataforma “No estem dacord en que ens imposen un sistema de gestió que ens incrementa el cost de la gestió dels residus. La conselleria ens imposa a implantar el Consorci, però ciutadans, ajuntaments i empresaris no estem dispostos a pagar més pel fem. No estem en contra la recollida, si no de la política per incrementar el rebut per fer el mateix treball, mentres retallen en educació, sanitat, i serveis socials. Demanem i exigim l’acord d’exclusió del consorci a la Vall d’Albaida com ferem al 2005”.

EconomyCash Juny

Fran Quesada, regidor de Medi Ambient del Ajuntament d’Ontinyent ens explica “Des de la conselleria ens volem imposar un sistema de gestió del fem que suposa una tasa abusiva. A l’actualitat, a Ontinyent els usuaris doméstics, i diseminat, passarien de pagar de 85 i 45€ a 127€, prop del doble. El mateix passa per a empresaris i comerços, que paguen en funció dels metres quadrats. A més afegia “A la Vall d’Albaida tenim un sistema de gestió propi, que no està en contra de cap norma medi-ambiental, i que conselleria està fent presió per tancar la planta de transferència de Bufali. Conselleria podria deixar la Vall com a una prova pilot per demostrar que podem gestionar el nostre fem d’una millor forma”.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Desbordament del riu Clariano al pas per la Cantereria d'Ontinyent

Ontinyent sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per les pluges

Els més de 400 litres per metre quadrats caiguts obliguen a mobilitzar un ampli dispositiu municipal a Ontinyent i a reallotjar a l’alberg municipal 30 veïns de la Cantereria