Home > Destacat > Ontinyent i Albaida veuran reduïda la ràtio en les aules de 3 anys el pròxim curs
Imatge d'arxiu

Ontinyent i Albaida veuran reduïda la ràtio en les aules de 3 anys el pròxim curs

La d’Educació prepara un descens de la ràtio en aules d’ (3 anys) per al pròxim en 27 municipis de la .

Aquesta mesura, que farà passar la ràtio màxima per aula dels 25 a 23 alumnes, té com a objectiu evitar el tancament d’aules en municipis amb pocs i xiquetes a escolaritzar per la natalitat baixa. En el cas de la Vall d’, i estan inclosos en el pla.

Des de la Conselleria es destaca que l’objectiu és aconseguir una major qualitat en l’ensenyament, a través de rebaixar el nombre d’alumnes i augmentar el professorat. En aquest sentit, ja s’ha aplicat un descens de la ràtio de 30 a 25 alumnes en les aules de 3 anys d’Infantil en el present curs, i s’anirà actuant de la mateixa manera de forma progressiva en tots els cursos d’Infantil i Primària.

Des dels sindicats (, CC.OO: i STEPV) es demanava un descens major de la ràtio, però des de Conselleria s’ha incidit en què les dificultats de finançament autonòmic i l’existència de limitacions respecte a infraestructures educatives en condicions adequades dificulten aquesta disminució. No obstant això, des d’Educació es planteja que el descens de la ràtio puga arribar a més municipis, si els ajuntaments o consells escolars municipals ho justifiquen amb dades.

Pel que fa al pròxim curs, inicien l’escolarització d’Infantil a la Comunitat els xiquets i xiquetes nascuts en 2014, que ascendeixen a un total d’uns 44.900, segons dades de l’INE. Aquesta xifra és la més baixa dels últims 12 cursos. A més, les previsions de l’Institut Nacional d’Estadística apunten a un major descens en els pròxims anys, fins a reduir-se una quarta part la població escolar en 2031.

Font: Levante-EMV i redacció pròpia

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Instal·lacions de Producció de Calor, la nova aposta de l’IES Pou Clar

L’IES Pou Clar d’Ontinyent augmenta la seua oferta formativa de cara al pròxim curs. El …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *