Imatge d'arxiu

Ontinyent i Albaida veuran reduïda la ràtio en les aules de 3 anys el pròxim curs

La Conselleria d’Educació prepara un descens de la ràtio en aules d’infantil (3 anys) per al pròxim curs en 27 municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquesta mesura, que farà passar la ràtio màxima per aula dels 25 a 23 alumnes, té com a objectiu evitar el tancament d’aules en municipis amb pocs xiquets i xiquetes a escolaritzar per la natalitat baixa. En el cas de la Vall d’Albaida, Ontinyent i Albaida estan inclosos en el pla.

Des de la Conselleria es destaca que l’objectiu és aconseguir una major qualitat en l’ensenyament, a través de rebaixar el nombre d’alumnes i augmentar el professorat. En aquest sentit, ja s’ha aplicat un descens de la ràtio de 30 a 25 alumnes en les aules de 3 anys d’Infantil en el present curs, i s’anirà actuant de la mateixa manera de forma progressiva en tots els cursos d’Infantil i Primària.

Des dels sindicats (UGT, CC.OO: i STEPV) es demanava un descens major de la ràtio, però des de Conselleria s’ha incidit en què les dificultats de finançament autonòmic i l’existència de limitacions respecte a infraestructures educatives en condicions adequades dificulten aquesta disminució. No obstant això, des d’Educació es planteja que el descens de la ràtio puga arribar a més municipis, si els ajuntaments o consells escolars municipals ho justifiquen amb dades.

Pel que fa al pròxim curs, inicien l’escolarització d’Infantil a la Comunitat els xiquets i xiquetes nascuts en 2014, que ascendeixen a un total d’uns 44.900, segons dades de l’INE. Aquesta xifra és la més baixa dels últims 12 cursos. A més, les previsions de l’Institut Nacional d’Estadística apunten a un major descens en els pròxims anys, fins a reduir-se una quarta part la població escolar en 2031.

Font: Levante-EMV i redacció pròpia

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent informa a les famílies sobre la matriculació telemàtica per al curs escolar 2020-2021

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent està informant a les famílies sobre la matriculació per …