‘Ens quedem a casa’, una guia d’orientacions per a les famílies

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per a fer front al coronavirus COVID-19.

La col·laboració d’Educació de la Generalitat i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps del COVID-19, en el cas que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per a afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “els xiquets i les xiquetes han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permetien socialitzar”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”.

Així mateix, Andrea Ollero, vocal del COPCV i coordinadora de l’equip de psicòlogues clíniques i educatives que han elaborat la guia, ha comentat: “Quedar-se a casa pot ser una oportunitat d’aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent de l’escolar, però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències. Sentint-se bé estaran més oberts a l’aprenentatge».

«És necessari mantindre unes rutines i horaris, però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l’esforç de tota la comunitat educativa per a fer-la agradable i una font de creixement personal i aprenentatge interactiu», ha afegit.

Serveis psicopedagògics escolars

Paral·lelament, Educació ja ha donat instruccions als equips especialitzats dels serveis psicopedagògics escolars (SPE) perquè estiguen a la disposició dels equips directius dels centres educatius i continuen duent a terme les seues tasques d’una manera no presencial durant la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial.

“La situació actual ocasionada pel COVID-19 fa que ens hàgem de replantejar noves formes d’organització del treball, a fi de poder seguir donant la millor atenció al nostre alumnat, al professorat i a les famílies, moltes de les quals estan vivint moments complicats per diferents qüestions associades a aquesta crisi”, ha detallat Vicent Marzà.

Aquest suport a distància dels SPE als equips directius i docents permetrà planificar el treball amb l’alumnat, especialment pel que fa a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) i necessitats de compensació de desigualtats.

El personal dels SPE també donarà suport i acompanyament a distància a l’alumnat amb què estan realitzant alguna atenció, i en farà el seguiment. Així mateix, també atendrà de manera no presencial les consultes que, en l’àmbit de les seues competències, puguen fer arribar a l’alumnat o les famílies, a través de la direcció del centre.

Perquè aquesta assistència a distància siga fluida, els equips dels SPE obriran, amb la direcció dels centres que atenen, tots els canals de comunicació al seu abast, com el telèfon, la missatgeria instantània o el correu electrònic.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …