El Campus d’Ontinyent serà la seu de la primera xarxa espanyola d’investigació en ciclisme i dona

El Campus d’Ontinyent serà la seu de la primera xarxa espanyola d’Investigació del Rendiment Esportiu en Ciclisme i Dona. Aquesta xarxa ha estat impulsada per un Grup d’Investigació en Biomecànica Esportiva (GIBD) de la Universitat de València.

Aquest grup d’investigació instal·lat al Campus d’Ontinyent ha estat investigant durant dos anys per tal de millorar el rendiment esportiu de les dones ciclistes i ara, amb la constitució de la xarxa amplia aquesta investigació al comptar amb la col·laboració de la Universitat de Lleó, la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla), la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Catòlica de Murcia, així com d’una universitat anglesa, francesa i colombiana.

El President de la FUCO i alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, mostrava la satisfacció “per la constitució d’aquesta xarxa impulsada pel grup d’investigació GIBD amb seu permanent al Campus d’Ontinyent que permetrà traslladar coneixement a la nostra ciutat i la societat en general” i afegia que “el Campus compta amb els millors instruments i espais d’investigació que existeixen per poder dur endavant aquesta xarxa”, afirmava.

Per la seua part, el regidor d’Esports, Óscar Borrell, incidia que “aquesta iniciativa ens apropa a trencar la barrera de gènere i assolir una igualtat real en l’àmbit de l’esport perquè s’estendrà a tota la societat. Comptem amb la millor generació d’esportistes i cal treballar perquè la seua pràctica esportiva estiga garantida en les millors condicions” i destacava que joves ciclistes d’Ontinyent com Teresa Ripoll, Sofia Rodríguez i Carla Sanchis es podran beneficiar d’aquestes investigacions.

Aquesta xarxa té com a objectiu detectar, establir i promoure línies d’investigació per a la millora del rendiment esportiu i la salut de les dones ciclistes. Fins ara, les investigacions per millorar el rendiment esportiu de les dones ciclistes utilitzaven mostres masculines i no tenien en compte les condicions físiques pròpies de les ciclistes, per la qual cosa no eren vàlides.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comencen les obres del CEIP Lluís vives, i a licitació les obres del CEIP La Solana

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres del CEIP Lluís Vives i ha tret a concurs …