600 estudiants passaran per l’exposició educativa “Veig Veig” a Ontinyent

Ontinyent acull des de hui l’exposició educativa « Veig Veig », un circuit de jocs sobre prejudicis, discriminació i conductes d’assetjament que serveix per a reflexionar col•lectivament sobre els estereotips i les actituds discriminatòries, racistes i xenòfobes. La iniciativa, posada en marxa per la ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau, arriba a la ciutat amb la col•laboració de la Diputació de València i la regidoria de Joventut d’Ontinyent, i coincidirà en la Sala Gomis amb les activitats que tindran lloc des del proper dimecres al voltant del Dia Internacional de les Ciutats Educadores.

La mostra, per la que pasaran al voltant de 600 estudiants de col•legis, instituts i centres d’educació especial de La Vall d’Albaida, Compta amb huit àrees per les quals es planteja als i les assistents a plantejar-se si la seua manera de veure la realitat és l’única possible i a reflexionar sobre les raons per les quals la es veu d’una manera i no d’una altra. Al llarg del recorregut emplenant un “passaport” juntament amb algun company, i es respon a qüestions i tasques relatives als prejudicis, diferències entre un fet objectiu i una opinió, o mostrar actituds discriminatòries i les seues alternatives.

L’exposició era inaugurada hui per la diputada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, qui destacava que la mostra, agraïa el treball de l’ Assemblea de Cooperació per la Pau i el recolzament de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez “que com a President de la Diputació ha apostat clarament per la igualtat i la diversitat”, i de Katty Ushiña, regidora de Joventut de la ciutat. Ushiña destacava la importància d’activitats didàctiques com aquestes, “que fomenten una societat més igualitària i humana entre els i les nostres joves”

La delegada de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, Trini Blanc, explicava que aquest projecte format part d’un programa que es diu “Escoles sense racisme per a la pau i el desenvolupament” que té com a principal objectiu treballar estos valors en les aules i ser una eina per al professorat. L’exposició, que ha passat ja per Mislata i Sagunt, es podrà visitar fins al 20 de desembre en horari de 9:00 a 14:00 y 17:00 a 21:00h. a la Sala Gomis, per a traslladar-se finalment a la localitat de Requena.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació activa el web telematricula.es per a tramitar l’admissió telemàtica des de casa

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat el web telematricula.es per a fer l’admissió …