25 activitats per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Ontinyent celebrarà des d’aquest dijous el III Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una programació de 25 activitats fins el proper dia 30 impulsada per l’Ajuntament, el Consell Educatiu de Ciutat i el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV). L’alcalde, Jorge Rodríguez, compareixia hui davant la premsa junt al regidor d’educació, Óscar Borrell, i el director del Campus, José Cantó, per presentar d’una programació de la que destacava que “reflecteix la importància que dóna Ontinyent a l’educació implicant diverses regidories i als agents integrats al Consell Educatiu de Ciutat, tant d’educació formal com no formal”, assenyalava.

El primer edil destacava l’amplitud de l’oferta educativa a Ontinyent, “la primera ciutat valenciana amb aules de 2 anys en tots els col·legis públics, i on alhora tenim un Campus Universitari on s’imparteixen 4 titulacions i l’oferta per als majors d’Unisocietat”. Sobre la Universitat posava també de relleu el seu important pes a la programació en l’any on es commemora el 20 aniversari de la seua presencia a la ciutat, “un període al qual la UV ha contribuït a transformar la ciutat, treballant colze a colze amb l’Ajuntament”, manifestava.

Óscar Borrell destacava que el lema del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, “Teixint una xarxa de complicitats”, és totalment adient a la tasca que es va posar en marxa en crear el Consell Educatiu de Ciutat, “ja que teixir eixa xarxa era el nostre objectiu, i ens ha servit per crear unes sinèrgies de totes i tots els participants d’eixe consell, i consensuar una programació que ens permeta visibilitzar a tots els agents educatius, tant d’educació formal com no formal, que té un importantíssim pes específic a Ontinyent”, remarcava.

Així, del 22 al 30 de novembre, la ciutat acollirà una programació de 25 activitats que s’obriran amb un concert de professorat del Conservatori de Música aquest dijous a les 19:30 hores; i que inclourà activitats com la Fira d’Associacions que impulsa el Consell Local de la Joventut; un taller de conversa en francès i un “Pub Quiz” organitzats per l’Escola Oficial d’Idiomes; una representació de teatre en anglès a càrrec del col·legi Pureza de Maria; un taller de guitarra a càrrec d’Ad Libitum o les diverses activitats que organitza de manera directa l’Ajuntament.

Estes inclouen una recepció a alumnats guardonats en premis extraordinaris; un taller d’autodefensa feminista; un d’urbanisme aplicat a la infància; una xerrada sobre educació no formal; una taula de FP; el tractament de tres propostes educatives al plenari; o una reunió per implantar a Ontinyent les aules compartides. A més a més es presentarà el Metrominut, un panell que indica les distàncies i el temps caminant per la ciutat i que s’ha repartit entre l’alumnat d’Ontinyent per a promoure el desplaçament per la ciutat a peu; així com uns pictogrames que van a repartir-se als edificis municipals per a que els xiquets i xiquetes amb autisme identifiquen millor estos espais públics.

Un especial pes específic tindrà a la programació les activitats de la VIII Universitat de Tardor d’Ontinyent, de la que el director del Campus, José Cantó, explicava que té com a lema “20 anys de presència de la Universitat a Ontinyent, un camí compartit”. Cantó apuntava que “aquest camí compartit no hauria estat possible sense la complicitat de la què es parlava, també entre institucions socials i econòmiques com l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, la Universitat de València i el conjunt d’entitats que integren la Fundació Campus Ontinyent”, manifestava. Les activitats de la Universitat de Tardor s’obriran dilluns 26 amb un acte inaugural al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i inclouran diverses conferències, tallers, taules redones, una exposició del treball guanyador del II Premi Balarma; i un acte de cloenda divendres 30 de novembre.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Proves d’Accés a les Universitat per a majors de 25 i 45 anys es realitzaran els dies 5 i 12 de setembre

La Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció ha acordat que les Proves d’Accés a …