Vista panoràmica d'Ontinyent i casc antic de la ciutat. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

Obert a la participació ciutadana al Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert a la participació ciutadana l’elaboració del Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 del municipi. En concret, les associacions i entitats representades al Consell  d’Inclusió i Drets Socials tenen fins al 21 de desembre per fer aportacions al document, i els consells sectorials i la ciutadania en general també tindran la possibilitat de pronunciar-se respecte del mateix. 

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que aquest pla “serà una eina per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables. Ens permetrà conèixer situacions concretes, a través de les quals podrem articular i impulsar polítiques que minimitzen els factors de risc d’exclusió social i atendre  les necessitats dels col·lectius més vulnerables com ara persones majors i joves, famílies i menors, persones aturades o víctimes de violència de gènere”,assenyalava.

Per a la redacció del Pla, que tindrà com a referent el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social de la Generalitat Valenciana (Pla VICS), l’Ajuntament compta amb una subvenció de 12.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha fet possible la contractació de dos sociòlegs, un dels quals compta amb experiència en l’elaboració del Pla d’Inclusió de la ciutat d’Alacant, que van iniciar el seu treball el passat mes de setembre.

El pla va aparellat a la reconversió del Consell Municipal de Benestar Social en Consell d’Inclusió i Drets Socials, un Consell que es va constituir amb la seua nova denominació el passat 29 de novembre, integrant les diferents entitats sociosanitàries del municipi. Dijous passat 13 de desembre tenia lloc una segona reunió a la qual assistia l’equip redactor del Pla, després d’haver-se posat en contacte amb personal tècnic de les diferents àrees municipals i amb la coordinació de l’àrea d’Atenció Primària  del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. En aquesta reunió s’explicava com s’articula el procés per a l’elaboració del pla, obrint un termini de fins al 21 de desembre per a fer aportacions.

Amb aquestes, es completarà un document que es presentarà a la Conselleria i que, en comptar amb el vist-i-plau d’aquesta, serà sotmès a anàlisi de la totalitat dels consells sectorials municipals i es durà al ple per a la seua aprovació provisional. Una vegada aquesta es produïsca, s’obrirà un termini d’exposició pública on la ciutadania en general també podrà suggerir canvis al document abans de la seua aprovació definitiva. 

Sayo Gandia recordava “amb este Pla, seguim la línia d’acció que sempre ha tingut el Govern d’Ontinyent, de situar com a essencial la despesa de Serveis Socials. Creiem que no sols hem d’atendre els assumptes socials de manera econòmica i amb ajudes, sinó que s’han de complementar amb altres accions i en esta línia s’està treballant en aquest Pla d’Inclusió, amb l’objectiu d’aconseguir un Ontinyent amb una major cohesió social”, concloïa. 

El Pla d’Ontinyent englobarà diverses àrees i permetrà desenvolupar accions estratègiques en benefici de la ciutadania ontinyentina més vulnerable. Entre eixos àmbits es troben sociolaboral; protecció de drets i d’accés a serveis públics com serveis socials, educació, salut, habitatge i cultura; equitat territorial i cohesió social; promoció de la infància i reducció de l’empobriment infantil i lluita contra la feminització de l’empobriment. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …