728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > El Consell Intertextil Espanyol celebra un Comité executiu extraordinari en ATEVAL

El Consell Intertextil Espanyol celebra un Comité executiu extraordinari en ATEVAL

El Consell Intertextil Espanyol (CIE) va celebrar ahir un Comité Executiu en la seu de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) a Ontinyent juntament amb diversos empresaris industrials i amb representants institucionals.

Entre els temes tractats, es va analitzar la bona evolució dels principals indicadors conjunturals del passat exercici i la tònica que es manté en el 1r trimestre del 2017. Concretament, en el tèxtil/confecció, s’ha arribat al rècord històric de 15.000 milions d’euros en exportacions; un 9% superior a l’any anterior i respecte a l’ocupació, s’observa una recuperació del 2.3% interanual de creixement.

EconomyCash Juny

En la trobada també es va presentar el tema de la sostenibilitat empresarial com a objectiu per al negoci tèxtil i les prioritats a seguir per a les empreses. L’economia circular va ser un altre assumpte a tractar, en aquest sentit s’ha acordat que es realitzarà un repàs de les estratègies de gestió, les necessitats i projectes del sector i de l’estat de les reclamacions de EURATEX a la Comissió Europea. Quant a l’estat de la regulació europea per als productes químics, s’analitzaran les restriccions actuals i la seua evolució.

En referència a la Política Comercial Internacional, es va analitzat l’estat actual de les negociacions sobre la Convenció Paneuromediterrània, sent la principal preocupació la negociació de les regles d’origen. Així mateix, el CIE va informar del monitoratge i seguiment de l’evolució de les importacions europees de Paquistan, que estan inundant els mercats comunitaris.

L’últim punt del dia va estar dedicat a la innovació. La indústria tèxtil reclama a nivell nacional i regional una estratègia i política industrial clarament decidida i que recolze les inversions en maquinària, en la renovació d’equipament industrial i a impulsar la Indústria 4.0.

Sobre el Consell Intertextil Espanyol

Actualment el Consell Intertextil Espanyol està format per cinc membres: la Federación de la Industria Textil Lanera (FITEXLAN), la Asociación Industrial Textil de Proceso Algodonero (AITPA), la Federación Textil Sedera (FTS) i la Federación Nacional de Acabados, Estampadores y Tintoreros Textiles (FNAETT) – agrupades en la Confederación de la Industria Textil (Texfor); i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL). Amb una voluntat integradora, el CIE manté les portes obertes a les diferents associacions empresarials que conformen la indústria tèxtil i el sector de la confecció. En aquest sentit, els convida a sumar-se al projecte de l’organització empresarial més important de la moda a Espanya per a seguir contribuint en defensa dels interessos del conjunt de la indústria tèxtil, com ha fet el CIE des de la seua fundació en 1979.

Font: ATEVAL

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent es suma a l’autoconsum energètic dels polígons industrials

L’Ajuntament d’Ontinyent se sumarà a l’aposta de la Conselleria d’Economia per dotar els polígons industrials …