ATEVAL i La Plataforma per la reindustrialització territorial demanen la supressió de l’IAE per confiscatori o la reforma profunda

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL-FEDAC-IBIAE) i ATEVAL, al costat de les seues Juntes de base ACETEX i ATEVAL Val d’Albaida, la Cambra Comerç i Indústria d’Alcoi, l’Associació d’Empresaris Banyeres Industrial, i representants empresarials de Biar, Canals i Alcudia de Crespins, han celebrat una reunió per videoconferència a instàncies de ATEVAL, en la qual després d’analitzar la complicada situació en la qual es troba la indústria, han coincidit en l’adopció d’una sèrie d’accions conjuntes per a tractar de recuperar i reactivar un sector tan important en el territori com és l’industrial.

A més de sol·licitar la implicació activa dels ajuntaments en el seu àmbit territorial d’influència (Vall d´Albaida, l´Alcoia-El Comtat i La Foia de Castalla i La Costera) per a impulsar la recuperació i reactivació de la indústria i en conseqüència de les moltes ocupacions que d’ella depenen, han tractat altres qüestions com la important càrrega tributària que han de suportar amb impostos tan confiscatoris com l’IAE (Impost d’activitats Econòmiques) que demanen es reforme profundament o se suprimisca.
L’IAE va nàixer en 1992 en un context econòmic i empresarial diferent a l’actual, i excepte la reforma de 2002 pràcticament no s’ha modificat malgrat haver transcorregut quasi 30 anys des del seu naixement i 20 de la seua reforma.

Per això, ATEVAL i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial sol·liciten que un dels elements que es pren com a base per a gravar les activitats econòmiques, els quilowatts instal·lats, siga substituït pel de quilowatts consumits, que tindria en compte de forma adequada la capacitat contributiva de l’empresa que ha de tributar pel IAE. Igualment, un altre dels elements que es graven en l’IAE és el dels metres quadrats de l’empresa, penalitzant clarament les activitats industrials malgrat la seua importància per al desenvolupament econòmic d’un país i de ser generadores d’ocupació.

ATEVAL i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial volen posar en relleu amb aquesta demanda la importància d’una adequada regulació tributària ja que les empreses carreguen amb una gran responsabilitat: la generació de riquesa per a crear ocupació i poder així mantindre l’estat de benestar. És necessari que les Administracions Públiques donen exemple amb una millor regulació dels tributs perquè aquests no tinguen mer afany recaptatori, tot això amb més motiu i urgència en aquests complicats moments que estem patint per les greus conseqüències de la pandèmia del covid 19.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall Ens Uneix recorda que l’Alcalde va convocar dilluns el Pacte per la Sanitat i creu fora de lloc una convocatòria partidista

La Vall Ens Uneix ha recordat que l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va anunciar este dilluns …