L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la contractació d’un total de 11 persones desocupades gràcies a l’obtenció de més de 80.000 euros en subvencions gestionades des de l’àrea de Promoció Econòmica.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que “no anem a deixar passar ni una sola oportunitat d’afavorir la creació de llocs de treball a la ciutat, perquè si bé cert que les xifres d’atur venen baixant progressivament a la ciutat -3466 persones a l’última onada, pels quasi 5.000 als que es va arribar- queda molt de camí per fer i el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Ontinyent segueix sent la nostra principal prioritat”, manifestava.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “es tracta de 4 programes que ofereix la Generalitat Valenciana a través del SERVEF, als que hem sol·licitat adherir-nos amb resposta favorable. A més a més, algunes d’elles van a desenvolupar precisament tasques de foment d’ocupació, de manera que l’impacte va a ser doble”, destacava.

És el cas del primer d’estos programes, l’EMCOLD, que permet la contractació de persones desocupades per corporacions locals per a l’atenció de persones en situació de desocupació de llarga duració. Amb aquest programa, subvencionat amb 23.800 euros, s’han contractat 2 orientadors laborals per a un períodes de 6 mesos.

Altre programa és el SALARI JOVE, que afavoreix la contractació de persones joves desocupades baix la modalitat de contracte en pràctiques per a la realització d’obres o serveis d’interès general. Amb aquest programa, subvencionat amb prop de 30.400 euros s’han contractat 4 joves: 1 de suport a l’oficina de Promoció Econòmica, 1 de suport a l’oficina de turisme i 2 joves de serveis de suport a la biblioteca, durant 6 mesos.

El tercer dels programes és l’EMCORP, mitjançant el qual es procedeix a la contractació de persones desocupades per a la realització d’obres o serveis d’interès general. Ontinyent ha rebut en aquest concepte una subvenció de 15.000 euros amb els que s’ha contractat 2 auxiliars administratius durant 4 mesos i 13 dies.

Finalment, dins el programa EMCORD, destinat a la contractació d’aturats de llarga duració per a la realització d’obres o serveis d’interès general, s’ha obtingut una subvenció de 14.500 euros amb els que s’ha contractat 3 auxiliars administratius durant 3 mesos.

Pablo Úbeda explicava que estos plans “se sumen a les múltiples iniciatives que impulsem a Ontinyent en la nostra aposta per l’ocupació, tant de manera directa com indirecta a través d’accions com els Plans de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació. Estos 4 nous plans està clar que no son la panacea però sí altre granet de sorra que sense dubte van a servir d’ajuda a estes persones, a les seues famílies i a la societat a través dels serveis que es presten amb ells”, concloïa.

Font: ajuntament d’Ontinyent