Les obres irregulars al disseminat d’Ontinyent pagaran sols un 6% de la sanció

La Conselleria de Territori ha comunicat que els seus tècnics han acceptat la modificació de la llei urbanística valenciana, plantejada pel Govern d’Ontinyent, per tal de donar una solució “legal i definitiva” a la problemàtica de les casetes del disseminat. Segons ha exposat hui la regidora de Territori, Rebeca Torró, “des de la conselleria se’ns ha confirmat” que els seus tècnics consideren “adequats i conforme a llei” els canvis proposats per la regidoria; canvis que permetran que els propietaris de construccions irregulars al disseminat, paguen solament un 6% de la sanció imposada sempre i quant, això si, enceten els tràmits per regularitzar la situació de l’obra.

“Han estat 4 anys de negociacions i tràmits llargs i costosos, però hem aconseguit una solució eficaç que evita l’enderrocament de vivendes i el pagament de gran part de les sancions”, ha assenyalat, “molt satisfeta”, la regidora de Territori. Rebeca Torró s’ha reunit hui, en companyia de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, amb un grup d’afectats. Precisament estos propietaris foren dels primers en iniciar els tràmits legals per a evitar la demolició de les seues construccions, i ara, una vegada es modifique la llei, es podran beneficiar del canvi i sols pagaran el 6% del valor de la sanció imposada.

Segons l’Alcalde d’Ontinyent, la solució acceptada per la conselleria és fruit “de la constància i l’empeny de la regidora de Territori, que no es va rendir en cap moment però tampoc va donar falses esperances a ningú fins que s’ha obtés el que volíem: una solució a les casetes dins de la legalitat, que era, per altra banda, l’única manera d’acabar amb un problema tan seriós com el del disseminat”, ha insistit Jorge Rodríguez. L’Alcalde ha agraït tant a Rebeca Torró com als tècnics municipals que han treballat en la modificació de la llei “la seua implicació i la seua insistència”, perquè, com ha recordat l’Alcalde, “la ciutat d’Ontinyent és des d’on s’ha trobat una solució, dins de la legalitat, a un problema urbanístic d’àmbit autonòmic”, ha insistit Jorge Rodríguez.

Torró ha exposat que la modificació consistirà en afegir una disposició addicional a la nova llei, en la qual s’exposarà que en cas de poder legalitzar-se la construcció, gràcies als plans parcials aprovats o del pla especial en tramitació, el propietari sols pagarà un 6% de la sanció imposada.

Rebeca Torró ha explicat que les negociacions entre l’Ajuntament i la Conselleria han servit “per a convèncer els tècnics que no era coherent legalitzar i, per contrat, mantindre la quantia de les sancions imposades. Si es fa un esforç econòmic per part dels propietaris i aconsegueixen legalitzar les seues propietats d’adaptant-les a la normativa, no té sentit mantindre la totalitat de la sanció”, ha afegit Rebeca Torró. La regidora ha insistit en el fet que, amb estos canvis, per una banda s’eviten les demolicions i, per altra, es voran reduïdes les sancions al mínim”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, Rebeca Torró ha posat com a exemple el cas dels propietaris que han acudit a la reunió, les construccions dels quals estan en sòl urbanitzable. Aquestos estan en tràmit d’adaptar les seues edificacions a allò que estableixen els Plans Parcials, ja en vigor, i que els permetrà legalitzar la seua situació. En el cas dels propietaris que tenen les seues construccions en sòl no urbanitzable, hauran d’adaptar-se al Pla Especial que actualment es tramita per a evitar la demolició. En ambdós casos, i una vegada aprovat el canvi de la llei que ha plantejat Ontinyent i que la conselleria ha acceptat, pagaran sols el 6% de la sanció imposada.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Directe: Esmorzar de la Llàgrima Ontinyent 2019

Segueix en directe el primer acte de la setmana gran de les festes de Moros …