La Regidoria de Cultura garanteix la continuïtat del Conservatori i de l’Escola de Música d’Albaida

L’Ajuntament d’Albaida es troba en un procés de presa de decisions difícils. Després del malbaratament econòmic de l’última època de govern popular, la situació econòmica plasma una realitat gravíssima, un deute total de 17,4 milions d’euros. El Pla d’Ajustament que ha aprovat el Ple de l’Ajuntament fa poc de temps comporta l’adopció de mesures difícils, mesures que afecten, entre d’altres, al Conservatori i a l’Escola de Música d’Albaida.

D’una banda, l’Ajuntament es va fer càrrec de l’Escola de Música, que abans era de titularitat de les Agrupacions Musicals d’Albaida, l’any 1996. I d’altra banda, el Conservatori Municipal de Música de Grau Mitjà es va es va posar en marxa l’any 2006. Des d’eixe moment Albaida ha gaudit d’un servei que pocs municipis de la seua grandària tenen. Els conservatoris de grau mitjà solen situar-se en ciutats més grans, com és el cas d’Ontinyent o Alcoi. En tot cas, aquest servei ha estat funcionant al llarg dels anys, però d’una forma deficitària econòmicament.

Davant la greu situació econòmica que pateix l’Ajuntament d’Albaida, s’havia plantejat la possibilitat del seu tancament, però, la Regidora de Cultura, Lucia Company, ha cregut convenient la seua supervivència. En paraules de Lucia Company “aquest és un servei arrelat a la ciutat que utilitza un gran nombre d’alumnes i on treballen molts professors, tancar-lo suposaria deixar d’oferir un servei que és important”. Al mateix temps la Regidora de Cultura reflexiona dient que “amb la situació econòmica que pateix l’Ajuntament no podem continuar oferint un servei deficitari, per això, hem decidit continuar amb el Conservatori i l’Escola de Música però garantint el cost zero del servei per a l’Ajuntament”.

Les mesures que s’han pres al respecte han consistit, en primer lloc, en amortitzar les dues places de director i de cap d’estudis del Conservatori i de l’Escola de Música, en segon lloc, reduir, en la mesura que siga necessari, el sou dels professors. A més a més, s’ha acordat la pujada de taxes als alumnes per a garantir el cost zero del servei, s’intentarà reagrupar als alumnes sempre que siga possible i es garantirà la mínima despesa en material d’oficina.

Al respecte l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, afirma que “des de l’Equip de Govern valorem molt positivament el sacrifici que estan fent totes i tots els professors i els representants dels pares i mares dels alumnes per tirar endavant aquest servei. Som conscients de que ells no son els culpables de la mala gestió que s’ha fet a l’Ajuntament d’Albaida però cal que totes i tots ens apretem el cinturó per poder garantir la estabilitat econòmica del consistori”. Les mesures que van a prendre’s continua l’Alcalde “no tenen un percentatge específic de baixada de sous i pujada de taxes, en tot cas, aquestes xifres dependran del nombre d’alumnes matriculats per al proper curs. El nostre compromís és assegurar la continuïtat del servei que dona l’Escola de Musica i el Conservatori i assegurar el cost zero per a l’Ajuntament, i així ho farem”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Inma Mateu es nombrada directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per al 2020

La directora, natural de Benigànim, compta amb una àmplia experiència com a directora en diversos projectes com la Societat Musical de Benicolet o la Banda Simfònica del conservatori d'Elda.