Home > Cultura > Marcos Morau porta a Ontinyent la representació de “Los pájaros muertos”

Marcos Morau porta a Ontinyent la representació de “Los pájaros muertos”

L’ontinyentí , Nacional de Dansa 2013 pel Ministeri de Cultura, portarà a Ontinyent la representació de l’obra “Los Pájaros Muertos” de la companyia La Veronal, i l’obrirà a la participació de ballarins amateurs seleccionats en una audició. Es tracta d’una iniciativa amb la que col•laboren l’Ajuntament d’Ontinyent i les escoles de dansa locals, que era presentada hui en roda de premsa per l’alcalde d’Ontinyent, ; el regidor de Cultura, , i el propi artista.

Jorge Rodríguez qualificava la cita de “doble oportunitat d’or” tant per als espectadors com per als ballarins de gaudir i involucrar-se en un espectacle que ha passat per destacats teatres de tot el món. L’alcalde agraïa a Marcos Morau “que sempre haja exercit d’ontinyentí orgullós de ser-ho, en 2013 la ciutat li va retre i ell ara ens dóna l’oportunitat de gaudir d’una obra que ha girat pels millors teatres del món, vinculant-la a un programa de formació que suposa una ocasió única per als ballarins i ballarines locals”, assenyalava.

Morau explicava que “Los Pájaros Muertos” va nàixer a partir d’un encàrrec del Picasso de Barcelona, i que gira al voltant de la vida i obra de Picasso contextualitzada a la seua època, “mostrant la mescla entre tradició i avantguarda, la reflexió i la llibertat, essències i cotradiccions que marquen la vida d’un artista únic com Picasso”. Després de la seua estrena a la ciutat comtal ha passat pels principals teatres de ciutats com Curitiba (Brasil), Paris, Venècia o València, i ara La Veronal l’obri a ballarins convidats.

La representació, que serà doble i tindrà lloc els dies 30 de i 1 d’octubre al Echegaray, comptarà amb 9 ballarins de La Veronal i la música de l’Orquestra Simfònica , i a més a més s’obri a la participació de fins a 15 ballarins amateurs. Estos ballarins seran seleccionats en una audició que tindrà lloc el 21 de maig en la , i que posteriorment participaran en una acció formativa i assaigs amb el propi Morau i la seua companyia, de manera prèvia a la representació.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que per participar en esta audició, els interessats i interessades poden enviar el seu currículum en un email a regidoria.cultura@ontinyent.es . Borrell animava als ballarins i ballarines “a aprofitar la ocasió única que suposa participar de la representació d’una de les obres de La Veronal i gaudir de les classes magistrals de tot un Premi Nacional de Dansa com Marcos Morau. És un projecte únic i estem segurs que va a ser apassionant tant per als seleccionats com per a tot el públic assistent”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ballet Ópera apropa la dansa a l’espai urbà d’Ontinyent

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d’abril, L’Associació …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *