Una multitudinària Publicació fa arrancar oficialment les Festes d’Ontinyent

1

Les altes temperatures no van impedir que centenars de persones es reuniren dissabte a la Plaça Major d’Ontinyent per assistir a l’acte de la Publicació, l’acte que obri la recta final cap a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

Als peus del Castell de Festes, l’alcalde Jorge Rodríguez va lliurar al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, la clau de la ciutat, que simbolitza el període que s’obri a partir d’ara. L’acte, a més, va donar pas a la presentació del cartell anunciador dels Moros i Cristians, elaborat enguany per primera volta pels usuaris del Centre Ocupacional.

A la seua intervenció, l’alcalde va avançar que la ciutat seguirà treballant unida per aconseguir la declaració d’interès turístic internacional per als festeigs, tot destacat que “mai res ha estat fàcil per a Ontinyent, i no hem de pensar en allò que no hem aconseguit sinó al que podem arribar tots junts. Crec en la festa, en Ontinyent i, especialment en tots vosaltres” manifestava.

El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, va posar en valor el treball que realitza la Junta i tota l’entitat durant l’any per deixar-ho tot a punt per a estos dies, i feua una crida “a que tot el mon gaudisca dels actes que en tanta estima hem preparat i que van a tenir lloc durant les properes setmanes”.

La Publicació, acte que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, Vicent Marrahí Guerrero, de la comparsa Contrabandistas, per part del bàndol cristià; i José Galiana Borredá, de la comparsa Abencerrajes, en l’exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, María Peiró González de Cruzados i Laura Gramage Castelló de Benimerins.

L’ambaixador i el banderer cristià, José Vizcaino Borredá i Mª Carmen Martínez Vidal, de la comparsa Marineros, i els moros, Francisco Micó Beneyto i Jordi Martí Ferrero, dels Taifes, van rebre els poders dels seus predecessors cides i mossàrabs. Per a finalitzar l’acte, es va presentar el cartell anunciador de les Fester de Moros i Cristians del 2016, elaborat per usuaris i usuàries del Centre Ocupacional d’Ontinyent. Un moment molt emotiu que va comptar amb la presència de la coordinadora del centre, Susi Torró, a més d’alguns membres.

Per últim, es va fer el simbòlica i tradicional entrega de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, per part de l’Alcalde, concloent amb el crit de “Dames i cavallers, ja estem en festes!”, que dóna inici a les Festes de Moros i Cristians de 2016.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Comments are closed.