Guardonats del “9 d’Octubre” 2016 d’Ontinyent

Els bombers del Parc d’Ontinyent; l’Assemblea Local de Creu Roja; el Filòleg Francisco Ferrero Campos; el músic Miquel Gironés; l’associació de criança Lligam i el Centre de dia de menors El Rogle son les persones i entitats que l’Ajuntament d’Ontinyent reconeixerà enguany als seus premis “9 d’octubre” per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits.

Així s’ha acordat hui per consens de l’alcalde i tots els grups polítics representats en l’Ajuntament, un sistema que es va aplicant des de 2012. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la tria dels homenatjats “naix del consens i de la vocació de que sols des de la unió sorgeix la força, l’única veritat naix de la suma de totes les veritats, i com a alcalde estic orgullós de totes les entitats i persones guardonades, que representen a la nostra societat”, manifestava.

Quant als mèrits dels guardonats, dels bombers del Parc d’Ontinyent es destaca la seua dedicació i treball per fer front a tota mena d’emergències com ara rescats en carretera, incendis urbans, industrial o forestals, obertures d’ascensors, recolzament a serveis sanitaris o recerca de desapareguts. Des de la inauguració del parc del Consorci en 1991, han estat milers les intervencions realitzades en una zona operativa que compren La Vall d’Albaida i part de La Costera, on presten servei actualment 36 persones en cinc torns.

De l’Assemblea Local de Creu Roja Ontinyent es destaca el treball que ve realitzant des de la seua constitució en 1983, amb destacats programes d’actuació com el de transport adaptat prestat exclusivament amb treball de voluntaris als últims 20 anys; a més d’altres tasques com replegada i repartiment d’aliments, acompanyament i trasllat de malalts, o participació en programmes de protecció de la infància o contra la violència de gènere.

Francisco Ferrero Campos, Doctor en Filología Hispánica i Llicenciat en Filosofia i Lletres, es reconeix per la seua ampla trajectoria tant en el món de la docència, on ha estat professor en Anglaterra, França, Austria, Estats Units i Espanya; com pels seus treballs i publicacions, a més d’haver estat director de l’Institut Cervantes a Viena i Brusel·les.

Del músic Miquel Gironés es destaca la seua tasca de dignificació de la dolçaina, la música en valencià i el seu compromís amb la societat, cultura i identitat del poble valencià principalment amb el seu treball en el grup “Obrint Pas”, del que va ser cofundador i amb el que va protagonitzar més de 1000 actuacions per tot el món durant 20 anys.

L’associació de Criança Lligam va nàixer a Ontinyent en 2005 per orientar, guiar i acompanyar a les mares i pares en l’època de la criança, organitzant des d’aleshores diverses línies de treball orientades a recuperar el protagonisme de les mares i la família en el part; promoure i donar suport a la lactància materna; proporcionar espais on les mares puguen compartir les seues inquietuds referides al puerperi; promocionar una criança més humanitzada i saludable; o fomentar la corresponsabilitat familiar entre homes i dones, entre altres objectius.

Finalment, del Centre de Dia de Menors “El Rogle”, posat en marxa des de l’Ajuntament d’Ontinyent en 2001, es posa de relleu el treball realitzar des d’aleshores del que s’han beneficiat més de 200 xiquets, xiquetes, joves i les seues families, als quals s’ha acompanyat cap a processos educatius i formatius materialitzat en base a programes d’inserció sociolaboral (per a joves de 16 a 18 anys); de suport convivencial (per a menors de 6 a 15 anys); i de mesures judicials en medi obert, adreçat a la reparació de delictes per part dels i les joves de manera educativa i no punitiva.

Els premis 9 d’octubre es lliuraran el dia de la festa dels valencians, en el transcurs d’un acte protocolari que inclourà intervencions de l’alcalde i dels portaveus dels diferents grups polítics municipals, i que per segon any consecutiu anirà precedit d’una processó cívica des de la Plaça Major fins al Palau de La Vila acompanyada per la figura processional de l’Àliga.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …