728×90 caixa onti estiu
Home > Cultura > Festes i tradicions > Programa d’actes de Setmana Santa Ontinyent 2016

Programa d’actes de Setmana Santa Ontinyent 2016

Dijous 24 de Març. Dijous Sant

PROCESSÓ DEL SILENCI
A càrrec de la germanor del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini i de la Confraria de la Soledat.
24h Les confraries es concentraran en la pl. de Sant Roc per a partir pel carrer del Palau, placeta del Fossaret i continuar per la pl. de la Vila, on tindrà lloc el protocol d’inici. La processó seguirà pel carrer de l’Església, carrer Major de la Vila (pl. de Sant Pere de Verona i carrer de la Trinitat), carrer Roses, pl. Major, Magdalena, Regall, i la licitada del Fossaret per a concloure en l’Església de l’Asunción de Santa María.

Divendres 25 de Març. Divendres Sant

Església de San Miguel Arcàngel
SOLEMENE PROCESSÓ DEL TRASLLAT DEL PAS DE L’ORACIÓ DE L’HORT
10:50h . Solemne Processó a càrrec de la confraria de l’Oració de l’Hort. Partirà des de l’església de San Miguel Arcàngel per a prosseguir per Tomàs Valls, Sant Jaume, Pl. de la Coronació, carrer Rafael Juan Vidal, Av. Comte de Torrefiel, Magdalena i convent de les Monges Carmelites.

Ermiteta de la Concepció
SOLEMNE PROCESSÓ DEL CRIST DE L’EXPIRACIÓ I LA NOSTRA SENYORA DEL PATROCINI
A càrrec de la germanor del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini.
10:50h Començarà a l’altura de la c/ Sant Antoni, 15 i en arribar a la ermiteta de la Concepció eixirà el pas del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini, que acompanyats per la seua banda de tambors i cornetes, seguiran el següent recorregut; Sant Antoni, Av. de Francisco Cerdà, José Simón Marín, Dues de Maig, Exea, Gomis, Maians, Pl. Major, Regall, Nagdalena, Fossaret, pl. de la Vila i església arciprestal de Santa María..

Iglesias de Sant Francisco i San Miguel Arcangel
SOLEMNE PROCESSÓ DE LA TROBADA DOLOROSA
A càrrec de la Confraria de de El nostre Pare Jesús Nazareno i de la Germanor de la Dolorosa.
11:30h Després dels corresponents voltejos de Matracas o “Trebanelles”, eixirà de l’Església de Sant Francisco el pas del nostre Pare Jesús Nazareno per a processionar pels carrers Gomis i Maians. Moments abans, i des de l’església de San Miguel Arcàngel, partirà la imatge de la Dolorosa, portada per la seua germanor, pels carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. Comte Torrefiel, i Regall fins a arribar a la Pl. Major, on a les 12h tindrà lloc l’emotiva Trobada Dolorosa. La Verge realitzarà les seues “cortesies” i s’inclinarà tres vegades davant la imatge del seu Fill. Després se seguirà pels carrers Regall i Magdalena, per a arribar al convent de les Monges Carmelites El nostre Pare Jesús Nazareno i pel Fossaret, pl. de la Vila i la arciprestal de Santa María, la Verge Dolorosa.

Església de la Puríssima Sang i de l’Asunción de Santa María
SOLEMNE PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT
19:30h S’iniciarà, després dels corresponents tocs de “Trebanelles” en les esglésies de partida. Des del convent de les Monges Carmelites eixiran les següents confraries i germanors: Germandat del Tremp, l’Oració de l’Hort, Assots de Jesús lligat a la Columna, Ecce Homo, Santa Faç, El nostre Pare Jesús Nazareno i El Crist de la Palma. Des de la arciprestal de Santa María eixiran les següents confraries i germanors: La Dolorosa, Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini, el Sant Sepulcre i La Soledat. Tancarà la processó el Clergat, la Presidència de la Junta de Germanors i Confraries i la banda de la Societat Va unir Artística Musical d’Ontinyent. ITINERARI DE LA PROCESSÓ: Magdalena, Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Pl. de la Coronació, Sant Antoni, Aurora, Puríssima, Morereta, Pl. de Sant Domingo, Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, Exea, Gomis, Maians i Pl. Major. En arribar, es resarà una oració final. Després, cada germanor i confraria, i en pas de processó, es dirigiran a les seues respectives esglésies per a dipositar en elles els seus passos.

Dissabte 26 de Març. Dissabte Sant

Església de l’Asunción de Santa María
11h OFICIE DE TENEBRES, organitzat per les confraries del Crist de la Palma i del Sant Sepulcre.

Barri de la
Vila NIT DELS PANDEROS
A les 12 de la nit ens reunim en la Pl. de Sant Roc per a esperar, tal com s’ha fet tradicionalment, que es cante a Glòria en l’Església de l’Asunción. En aqueix moment, la Confraria de la Soledat cremarà les seues Velles Cuaresmas i, tots junts, començarem a fer tot el soroll possible amb rests de llanda que, a Ontinyent sempre s’han cridat panderos. I amb redoblament de tambors, retrunyir de timbals i caixes, xiulets i matracas, es realitzarà una alegre cercavila. Camí que recorrerem de nou acabats els oficis religiosos.

Domingo 27 de Març. Pasqua Florida

Església de Sant Francisco. Església de San José
PROCESSÓ DE LA TROBADA GLORIOSA
11h Les Confraries i Germanors del Tremp, Santa Faç, Nazarenos, Dolorosa, Expiració i Patrocini i la Soledat, es concentraran en el temple de Sant Francisco per a iniciar la processó de la imatge del Crist Ressuscitat. La desfilada recorrerà els carrers Gomis, Maians, Morales, Pl. de Baix i Pl. Major.
A la mateixa hora, les Germanors i Confraries de l’Oració de l’Hort, Assots a Jesús lligat a la Columna, Ecce Homo, Crist de la Palma i Sant Sepulcre, es reuniran en l’Església de San José, per a processionar al costat de la Verge de l’Esperança. La desfilada recorrerà els carrers de José Simó Marín, Furs, Dos de Maig, els Eres, Capellans, Sant Antoni, Pl. de la Coronació, Sant Jaume i placeta de l’Escurà. A les 12h, en la plaça Major, les dues imatges celebraran la Trobada Gloriosa amb les corresponents cortesies, mentre es llancen centenars d’Al·leluies des dels terrats de la plaça. En finalitzar, les imatges tornaran en cercavila a les seues respectives esglésies.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Albaida entra en els dies grans de les Festes Patronals i de Moros i Cristians

Fins a l’11 d’octubre Albaida tornarà a viure la Festa Major amb un seguit de variades activitats adreçades a totes les edats i amb forta presència de la societat civil albaidina