Ahir dijous, 25 de novembre, i dins dels actes que des de la Regidoria d’Igualtat s’han organitzat per a la commemoració del dia Internacional contra la violència de gènere, es va fer lliurament del premi al millor curt de l’I Concurs contra la violència de gènere i per la Igualtat de Montaverner.

Des de divendres passat 19 de novembre està en marxa la 13é edició del festival de Cinema Documental de Montaverner MON-DOC i enguany s’ha incorporat aquesta iniciativa per a visibilitzar i promoure la igualtat entre homes i dones.

La Regidora d’Igualtat, Ceilu López, va fer lliurament del reconeixement al director del documental guanyador, Enrique Muñoz, per la seua obra “El vestit de núvia”. Aquest curt compte a través del dur relat d’una dona com va ser privada de llibertat durant pràcticament tota la seua vida, un monòleg simple, sincer i directe, que ens parla de l’amor romàntic, de les relacions tòxiques i ens deixa sobre la taula com de dura pot arribar a ser la vida d’una dona que pateix la violència masclista. , un potent relat basat en fets reals que mirarà als ulls a la societat per a plantejar-li preguntes i fer-li reflexionar sense deixar a ningú impassible.

Durant la vesprada d’ahir també es van entregar els premis als xiquets i xiquetes guanyadors del Concurs organitzat sobre el “Bon Tracte”, en el qual s’intenta sensibilitzar i educar en el respecte. En concloure l’acte es va llegir un manifest per a mostrar el rebuig davant qualsevol mena de violència masclista.

Els actes continuaran demà dissabte amb un teatre social amb perspectiva de gènere “fallo en el sistema” a les 17:30h en el Centre Jove.