Ajuntament de l'Olleria

L’Olleria redueix un 73,55% el deute global des de l’inici de la legislatura

L’Ajuntament de l’Olleria ha passat de tindre un deute municipal de 5.558.751,66 euros a l’inici de la legislatura (1 milió d’euros d’una pòlissa de crèdit, 1.504.280,40 euros d’un préstec per a pagar a proveïdors que es va fer l’any 2012 amb el Ministeri, i 3.054.471,26 euros de préstecs a llarg termini amb els bancs), a un deute d’1.470.188,84 euros a 31 de desembre del 2018. En total, s’ha reduït un 73,55% el deute des de juny del 2015, ja que s’ha anul·lat la pòlissa, s’ha amortitzat el préstec a proveïdors que obligava a un pla d’ajust, i s’han amortitzat préstecs a llarg termini.

Des del consistori han avançat que en 2019 està previst amortitzar un total de 316.018,32 euros de forma ordinària, a més del que es puga fer de forma extraordinària sense afectar a la liquiditat de l’Ajuntament, tal com s’ha fet en els últims tres anys. Amb tot açò, cal destacar que s’ha passat d’un volum d’endeutament del 96,39% al 25,42%.

La regidora d’Economia i Hisenda, Ruth Martínez, ha destacat que “estes xifres ens permeten invertir el superàvit de l’any anterior en obres necessàries per a l’Olleria, com els quasi 300.000 euros que anem a invertir en el canvi de la coberta i rehabilitació de la primera planta del Centre de Dia, i a més, ens permet accedir a subvencions que si tinguérem un pla d’ajust o no complirem els terminis de pagament que marca la llei no podríem accedir”.

A més, també cal destacar que el període mitjà de pagament a proveïdors en juny del 2015 era de 50,95 dies, i actualment és de 6,45 dies. L’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, ha destacat que “intentem sempre contractar qualsevol servei necessari amb empreses del poble, i si a més els paguem prompte, és un valor afegit al desenvolupament de l’economia local”.

L’alcalde també ha volgut destacar que durant la present legislatura s’ha abaixat l’Impost de Béns Immoblesa un mínim històric de 0,59, per tant “hem aconseguit abaixar els impostos i augmentar el superàvit”.

Font: Ajuntament de l’Olleria

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Guàrdia Civil registra un habitatge de l’Olleria en la cerca de Marta Calvo

La Guàrcia Civil ha registrat durant el matí d’avui dijous un segon habitatge del principal …