11/08/2022 - 16:29
IniciVall d'AlbaidaLa Pobla del DucL'Ajuntament de La Pobla del Duc guanya una sentència respecte al Polígon...

L’Ajuntament de La Pobla del Duc guanya una sentència respecte al Polígon Industrial el Tosal

El Jutjat contenciós administratiu ha confirmat que “l’Urbanitzador és l’agent públic responsable del desenvolupament i execució de les actuacions urbanístiques assenyalades en la llei”. Aquesta llei estipula com a actuacions la de redactar els documents tècnics que s’establisquen en les bases, proposar i gestionar el corresponent projecte de reparcel·lació i contractar l’empresari constructor encarregat de l’execució del projecte d’urbanització. L’urbanitzador està obligat a finançar el cost de les inversions, obres, instal·lacions i compensacions necessàries per a l’execució del programa, en forma i proporció suficients, podent repercutir aquest cost en la propietat dels solars resultants.

El Jutjat dona la raó a l’Ajuntament en al·legar que no és aplicable el règim de responsabilitat patrimonial de l’Administració pel funcionament dels serveis públics, ja que existeix una relació contractual prèvia. Aquesta adjudicació d’agent urbanitzador a la mercantil Immobiliària Zaragozá i Fills SL es va realitzar per l’equip de govern del Partit Popular, presidit per Natalio Navarro.

També es confirma que l’agent urbanitzador va pagar factures totalment alienes al procés urbanitzador en qüestió, com ara les corresponents al pagament de focs artificials en les festes patronals, il·luminació artística, lloguers de cadires i equips de so per a esdeveniments locals, etc., que des de l’actual equip de govern opinen que el portaveu del Partit Popular hauria de donar explicacions sobre aquest tema.

“Ara, el Partit Popular i el seu representant Óscar Bataller haurien d’explicar a la població aquest tipus de tripijocs a l’hora d’enganyar els veïns amb despeses que res tenien a veure amb el desenvolupament del polígon”, denuncien des de l’ajuntament de La Pobla del Duc.

Després de més de 15 anys des dels actes relatats, han quedat retratades les males accions del govern del Partit Popular, amb Natalio Navarro al capdavant. “Aquestes mostres d’especulació del Partit Popular de La Pobla del Duc han d’explicar-se públicament, ja que han donat com a resultat un polígon Inexistent, no desenvolupat, baladrejat a so de bombo i platerets, amb uns crèdits cedits a un fons voltor”, denuncien dones del consistori.

En aquests moments, el Partit Popular de La Pobla del Duc continua fent costat a una empresa en fallida, representada per fons voltor i propietària de terrenys en el polígon Tosal a través d’empreses vinculades. Aquesta empresa manté el suport tant del PP com de Compromís de la Pobla del Duc.

A més, cal destacar que Natalio Navarro no es va presentar en aquest judici per a defensar al seu ajuntament, sinó que es va posicionar juntament amb l’empresa Immobiliària Zaragozá i Fills SL per a intentar espoliar al seu propi ajuntament.

En aquest sentit, des de l’ajuntament de la Pobla del Duc, presidit pel socialista Vicent Gomar, des de 2011 han treballat intensament en la desactivació de molts dels problemes derivats de la situació del polígon del Tosal, sota el mandat del Partit Popular, que podien comportar greus perjudicis econòmics a l’Ajuntament de La Pobla del Duc.

El dictamine a favor de l’ajuntament actual es considera una notícia molt positiva pels beneficis per al conjunt de la població. Aquesta sentència també evidencia el tipus de govern encapçalat pel Partit Popular de La Pobla del Duc, i deixa a Compromís només davant l’exigència de la posada en marxa del polígon Tosal, ja que el projecte ha tingut irregularitats des del primer moment a les mans de l’agent urbanitzador, únic responsable del no desenvolupament del polígon, amb la complicitat de les gestions del Partit Popular de La Pobla del Duc.

Vicent Gomar, alcalde de La Pobla del Duc, agraeix “tant al departament d’Urbanisme com als Serveis Jurídics que han defensat davant el tribunal la nostra posició per la seua gran faena i aquest magnífic resultat”.

“Durant tot aquest temps, el grup socialista s’ha fet càrrec de solucionar aquestes irregularitats”, segueix el líder socialista, “i quan entrem en el 2011, comencem a treballar perquè aquestes actuacions no li costaren diners i recursos a l’ajuntament i els seus habitants pels errors i mentides que es van executar amb el Partit Popular”.

“Hem treballat intensament per a resoldre els problemes generats per un Partit Popular on l’especulació i els negocis foscos eren la tònica habitual”, destaca Vicent Gomar, “una prova més que la bona gestió és el camí a seguir”, ha conclòs l’alcalde.

TVDigitalOntinyent
TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents