Diputació i Creu Roja donen suport a més de 400 persones vulnerables en la comarca

0

La Diputació de València i Creu Roja Espanyola fan balanç del projecte de ‘Acompanyament en processos d’inclusió’ a les comarques de La Vall d’Albaida. La iniciativa, que es va posar en marxa en 2020, pretén fer costat a les famílies més vulnerables, reforçar els serveis socials existents i impulsar l’acció social en el marc de la pandèmia, especialment en municipis amb menys de 5.000 habitants.

Gràcies al suport de la Diputació, la labor de Creu Roja ha arribat en 2020 a un total de 419 persones a la Vall d’Albaida, Juntament amb accions individuals coordinades amb els Serveis Socials dels ajuntaments per a fer costat a les persones més vulnerables d’aquestes zones, Creu Roja ha impulsat tallers i xerrades dirigits a persones majors, famílies i infància i joventut. Així mateix, s’han celebrat sessions d’assessorament als professionals municipals en matèria d’estrangeria, igualtat i violència de gènere.

En paraules de la diputada d’Educació i Inclusió Social, Empar Folgado, aquest projecte pilot “suposa un esforç molt important per a la Diputació, que busca fer arribar els recursos a les persones que més el necessiten”. Dins del projecte, “és important destacar la partició comunitària com a eina de canvi d’una societat solidària. Les persones voluntàries de Creu Roja han establert una xarxa de suport per a atendre les demandes de persones en situació de vulnerabilitat, que alhora són els seus veïns i veïnes”, explica Folgado.

La responsable provincial d’Inclusió Social, que ha mostrat la seva satisfacció pel suport de Creu Roja i “el treball realitzat durant 2020”, s’ha referit també al pas de la borrasca Filomena pel territori valencià, que ha posat de manifest que l’acord signat amb Creu Roja “és molt beneficiós per a les comarques, amb una coordinació constant amb els municipis mitjançant anomenades a les persones majors, lliuraments de productes de primera necessitat, recollida de medicació o sensibilització a la població sobre els riscos de visitar zones nevades en plena emergència”.

Publicitat