21/06/2024 - 0:42
Més

  Albaida declara el 2018 ‘’Any Segrelles’’

  Altres notícies

  La proposta que va iniciar fa tres anys la Regidora de Cultura, Beatriz Costa, segueix l’estela amb l’homenatge aquest 2018 al pintor albaidí Josep Segrelles

  L’Ajuntament d’Albaida va declarar a l’últim Ple ordinari amb els vots a favor de Compromís, Partit Popular i PSOE l’any 2018 ”Any Segrelles” a partir de la proposta de la regidora de Cultura, Joventut i Festes, Beatriz Costa. La declaració de dedicar este any al pintor il·lustrador albaidí Josep Segrelles segueix la iniciativa que esta mateixa regidora va iniciar ja fa tres anys amb l’homenatge que es va realitzar al pintor albaidí ”Messa” i que va seguir amb els artistes ”Kilis” i “Monjalés”, que han tingut el seu reflex als carrers, vies i places de la nostra ciutat.

  Josep Segrelles, nascut a Albaida en 1885, es va formar en Belles Arts a la Real Academia San Carlos de València. Acabant els seus estudis, a la Llotja de Barcelona, coincidiria amb Isidoro Gamelo i Joaquín Sorolla, dels qui va ser alumne. Pel que fa a la seua trajectòria artística, entre d’altres va ser l’encarregat d’il·lustrar el Quixot, novel·les de Blasco Ibáñez, la Divina Comedia de Dante per la qual va rebre la Medalla d’Or en l’Exposició Internacional de Barcelona i la confecció del primer cartell de falles de la Ciutat de València. Tota aquesta trajectòria repartida entre València, Barcelona, Anglaterra, Nova York i, la seua ciutat natal, Albaida, on va impulsar la Casa-Museu que encara avui exposa la seua col·lecció més important.

  Dos anys abans de la mort de l’artista albaidí, els mitjans de comunicació el proclamaren com el millor il·lustrador universal del seu temps. Per tot açò i, “atesa l’esmentada exitosa trajectòria del pintor i il·lustrador, fill predilecte de la localitat, creiem que cal fer-li un gran homenatge, merescut, a la seua benvolguda Albaida” afirma la Regidora de Cultura, Joventut i Festes, Beatriz Costa. Al mateix temps, senyala que “al llarg de l’any, i amb la col·laboració de les institucions i fundacions de caràcter cultural i artístic, es proposarà la convocatòria del ja tradicional concurs de pintura així com el muntatge d’una exposició que recollirà les seues obres. A més es prepararan d’altres activitats al voltant de la figura artística i humana del pintor albaidí”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -