Agullent millora la caseta dels Caçadors

0

Aquest indret s’ha convertit en un punt d’encontre de ciclistes, senderistes i caçadors

La Societat de Caçadors “La Jordana” d’Agullent, amb el suport econòmic de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Agullent, ha realitzat una actuació valorada en 3.000€ en la zona de la caseta dels caçadors. La intervenció ha possibilitat la creació d’un sistema de recollida i emmagatzemament de les aigües pluvials, per a poder ser emprades per a donar de beure a la fauna de la serra. Segons ha explicat Fernando Sisternes, membre de la junta de l’associació, s’ha col·locat al voltant de l teulada de la caseta una canal d’alumini per arreplegar les aigües pluvials, que mitjançant una conducció es desvien fins a un dipòsit-aljub. Des d’aquest dipòsit eix alhora una xicoteta conducció que serveix per alimentar una basseta o codolla, que ofereix aigua a la fauna que habita per aquesta zona de la Serra d’Agullent.

David Albert, regidor d’Esports, ha indicat que la Societat de Caçadors “La Jordana” ha tingut molta cura en l’actuació, i que de fet el dipòsit d’aigua de pluja que s’ha creat, per a estar en sintonia estètica amb l’entorn, s’ha recobert de pedres, perquè així quede més integrat en la serra.

L’actuació, finançada per l’Ajuntament d’Agullent, també ha permès millorar el xicotet edifici, que tenia parts de la seua estructura malmeses. S’ha reparat la coberta de teules, doncs en algunes zones estaven soltes, i en la zona de la pèrgola s’ha col·locat una tela asfàltica per impermeabilitzar-la, i les bigues de fusta s’han envernissat. A més, a cadascun dels laterals de la caseta, és a dir a llevant i a ponent, s’han creat uns bancs d’obra per asseure’s. Uns bancs molt útils per als usuaris de la zona, que no només són els caçadors, sinó també els ciclistes que fan ruta pel camí i els senderistes que s’acosten fins a la Cava de la Pedrera.

Publicitat