22 pobles de la comarca ja pertanyen a la xarxa contra la violència de gènere

0

Després de l’última assemblea general de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, que es va celebrar el passat 8 d’abril, són ja 22 les localitats de La Vall d’Albaida que s’integren en esta xarxa provincial que fomenta el treball conjunt i l’intercanvi d’experiències entre institucions per a donar la millor resposta possible davant la violència masclista.

Des de la fundació de la xarxa i durant les successives ampliacions, diferents ajuntaments de La Vall d’Albaida s’han anat sumant a este projecte. Al novembre de 2018, que va ser quan es va constituir l’organisme, els municipis de Castelló de Rugat, El Palomar, Ontinyent, Benigànim, Alfarrasí, Montaverner i Albaida es van convertir en membres fundadors.

Al maig de 2019 van passar a formar part els ajuntaments de Bocairent, Benissoda i Llutxent. Al desembre del mateix any Aielo de Malferit es va unir a la xarxa provincial; mentre que al juny de 2020 Salem, Bèlgida, Atzeneta d’Albaida, Guadassèquies, Otos, Quatretonda i Beniatjar es van adherir. Finalment, al novembre passat l’Olleria, Ráfol de Salem, Pobla del Duc i la vila d’Agullent es van sumar a l’organisme creat per la Diputació.

La responsable de l’àrea Igualtat, Eli García, ha volgut “agrair i valorar l’esforç dels nous ajuntaments per a poder formar part de la xarxa, un organisme que permet la col·laboració entre les diferents entitats locals, la qual cosa és fonamental per a lluitar contra la violència exercida contra les dones”.

La diputada provincial ha anunciat, a més, l’obertura, a la fi del mes d’abril, de la convocatòria de les subvencions dirigida als ajuntaments que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. La dotació de les ajudes per a 2021 ascendix a 565.000 euros.

La subvenció que reba cada localitat haurà de destinar-se bé a projectes relacionats amb la prevenció i detecció de la violència de gènere, la coeducació i la formació del personal dels ajuntaments en esta matèria; o bé a campanyes de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere a través de tríptics, cartells, falques de ràdio, etc.

Publicitat