Una TV argentina pren a Ontinyent com a model d’acció per preparar les aules per a l’hivern

0

El treball fet a Ontinyent per fer front a la Covid-19 en hivern a les aules escolars ha traspassat fronteres, i està sent pres com a model d’acció en Argentina. El regidor d’Educació ontinyentí, Óscar Borrell, era entrevistat aquest dijous en Canal 13 de Rio Cuarto, un canal argentí de televisió oberta amb difusió en la província de Córdoba, la segona més poblada del país després de Buenos Aires, amb més de 3’76 milions d’habitants.

El programa “Telediario” presentat pel periodista Martín Urricelqui, un dels de major audiència a la província, dedicava una extens espai a una entrevista a la qual Borrell repassava l’experiència amb la creació, difusió i repercusió amb la “Mantaescola”, com a eina no sols per protegir del fred als i les escolars sinó també per impulsar la indústria tèxtil local, amb un producte que va ser exportat per tota Espanya i fins i tot va rebre comandes de França. En aquest sentit, Borrell també posava en valor la fabricació de mascaretes que estan duent a terme les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent per fer front a la pandèmia.

Al programa, on es mostrava interès pel paper de l’Ajuntament en l’impuls a estes iniciatives, es constatava el debat existent en la societat argentina sobre els potencials problemes de mantenir obertes les aules escolars en l’hivern que començarà en poques setmanes a l’hemisferi sud. En l’espai es prenia nota dels bons resultats de les accions empreses a Ontinyent, on només es va haver de confinar al 2% de la població escolar en tot l’hivern, i en tots els casos deguts a contagis procedents de l’exterior.