13/05/2024 - 21:33
Més

    El PP presenta una moció per a executar el projecte d’un espai lúdic per a concerts

    Altres notícies

    La portaveu del Partit Popular a l’ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, ha presentat una moció al pròxim ple de maig per a que es complisca i s’execute, a càrrec dels pressupostos 2021 (FONS GLOBAL Ontinyent Participa), la proposta guanyadora de l’edició d’Ontinyent Participa 2018; dotar a la ciutat d’un espai lúdic per a concerts.

    Com expliquen els populars, també es tracta d’oferir als joves d’Ontinyent un espai segur, amb distància social, on es puguen concerts i exhibicions d’activitats, obres o pràctiques artístiques en totes les seues modalitats, acció que també es contempla al Pla de la Joventut d’Ontinyent (2019-2023).

    En paraules de la portaveu popular a Ontinyent, «del que es tracta és de que per fi, després de quasi quatre anys, es done resposta política a una demanda social existent, que va en benefici dels nostres joves i també la nostra cultura».

    La creació d’un espai definitiu on realitzar els concerts de festes i festivals va ser votada a l’octubre de 2017 per a ser inclosa a l’Ontinyent Participa 2018 i, després de ser valorada pel Consell de Ciutat va obtindre un total de 2.416 vots, de segur que majoritàriament dels nostres joves.

    Malgrat els diversos anuncis del govern municipal per a la seua creació, sobre l’execució o ubicació dels terrenys on poder ubicar aquest espai, després de quasi quatre anys no s’ha fixat ni el lloc definitiu on a ubicar este espai de concerts, utilitzant-se com a provisional l’esplanada de Tortosa i Delgado.

    Des del PP ontinyentí expliquen que son conscients que trobar uns terrenys en els quals situar un espai definitiu per a realitzar concerts i/o festivats, etc. requereix dedicació i reverteix certa complexitat, ja que s’ha de complir amb informes acústics per tractar-se d’una zona d’espectacles musicals.
    No obstant això, explica Mercedes Pastor, «havent passat quasi quatre anys des de l’aprovació d’esta actuació fruit de la participació ciutadana, i de gran importància per a la joventut d’Ontinyent, no queda més que actuar de forma decidida i clara, sense deixar passar més el temps».

    Així mateix, explica la Portaveu Popular a Ontinyent, «cal recordar que este ajuntament disposa de la redacció del I Pla de Joventut d’Ontinyent (2019-2023 període d’execució) en el qual es traça un model d’estratègia que incideix en els problemes dels joves a través d’actuacions planificades. Precisament en relació a la música i la joventut el pla recomana, com a proposta, habilitar un espai del municipi que siga per a ús exclusiu d’exhibició d’activitats, obres o pràctiques artístiques en totes les seues modalitats».

    Detalla la moció dels populars que «el Pla de la Joventut d’Ontinyent (2019-2023) fa referència al creixement exponencial de grups de música en valencià, destaca que la vinculació amb la música té un fort component cultural i que cada vegada més joves dediquen la seua creativitat i el temps d’oci a assajar amb el seu grup respectiu. Igualment destaca el pla que l’any 2018 va guanyar esta proposta, amb majoria dels vots de l’Ontinyent Participa».

    Pel que fa al finançament cal remarcar que al pressupost de 2021 està inclòs un Fons Global Ontinyent Participa, consignat amb una quantitat de 240.000 euros, import que pot ser destinat a fer realitat esta demanda aprovada per la ciutadania mitjançant un procés participatiu de fa ara quasi quatre anys.

    Explica Mercedes Pastor que «a més de complir amb el procés participatiu de la ciutadania, evitant generar desconfiança, és important que des de les entitats locals donem resposta a les demandes dels nostres joves de hui en dia que sofreixen els problemes de la pandèmia de forma transversal, afectant també a les formes d’oci i a les poques opcions que tenen a l’abast.

    La moció presentada pel PP d’Ontinyent fa referència també a que des de fa anys els joves de la ciutat d’Ontinyent es veuen pràcticament abocats a ocupar zones de la ciutat (actualment principalment el parc Ausiàs March, a l’àrea 20) on s’agrupen massivament tots els caps de setmana.

    Per això, afirmen des del PP, «Caldria ser crítics també en este aspecte, perquè als joves d’Ontinyent no se’ls està oferint massa alternatives i, com a resultat d’això, el que es generen són moltes queixes pels problemes de convivència que puga sofrir el veïnat afectat. Pensem que dur endavant esta acció és complir amb un mandat aprovat per la ciutadania i dóna resposta a la demanda d’oci dels joves. A més, cal valorar la importància de tenir espais de reunió a l’exterior on es puga garantir també la distància social, reforçant al mateix temps les arts, la música i la cultura per als joves d’Ontinyent, afirma finalment la Portaveu del PP, Mercedes Pastor.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La veu de les dones tèxtils s’amplia: Agullent i Bocairent se sumen a l’estudi històric

    El projecte 'Dones i Fàbriques' s'amplia a Agullent i Bocairent. Descobreix les històries no contades de les dones de la indústria tèxtil de la Vall d’Albaida i com han modelat la nostra història.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -