Un alumne de l’IES L’Estació representarà Espanya en el European Cyber Security Challenge

0
Jordi Llopis García

La sisena edició del certamen European Cyber Security Challenge, que se celebra del 9 a l’11 d’octubre a la ciutat romanesa de Bucarest, ja està ací. Durant tres jornades, els millors talents europeus en matèria de ciberseguretat competiran entre si en busca de la victòria i del reconeixement internacional. Jordi Llopis García, que actualment està cursant 2n de Desenvolupament d’Aplicacions Web, és una d’aquestes joves promeses que ha estat seleccionada per a incorporar-se a l’equip nacional que defensarà els interessos espanyols.

L’alumne de l’IES L’Estació, junt amb set companys més, ja va quedar subcampió el curs passat a Màlaga en la IV edició de CyberOlympics —la competició més important a escala nacional sobre seguretat informàtica—, motiu pel qual va ser preseleccionat per al campionat europeu d’aquesta setmana. Després de superar diverses proves tècniques i entrevistes, Jordi fou finalment seleccionat per a formar part d’un equip d’alt rendiment que lluitarà contra els estudiants més dotats d’altres estats.

L’equip que representarà Espanya està constituït per 15 joves entre 18 i 25 anys, tot i que 10 d’ells participen com a titulars i 5 ho fan en qualitat de reserves. Tots han pogut preparar la competició europea gràcies a INCIBE, l’Institut Nacional de Ciberseguretat, que els ha format en les habilitats necessàries per a l’afrontament del certamen. “Aquest campionat està adquirint gran visibilitat internacional”, expliquen des d’INCIBE, “i cada any els països estan més preparats i inverteixen més temps i recursos en la formació dels seus equips”.

La competició European Cyber Security Challenge és una iniciativa de l’Agència de la Unió Europea per a la Seguretat de les Xarxes i la Informació. L’objectiu de l’esdeveniment, el major campionat tècnic a escala europea en matèria de ciberseguretat, és identificar els millors talents a fi de reduir l’escassesa de professionals en el sector.