Sayo Gandia demana col·laboració a la FMVP per traslladar les restes d’un dels afusellats ontinyentins exhumats a Paterna

La presidenta de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha traslladat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FMVP) la petició de col·laboració per fer possible el trasllat de les restes d’un dels 5 ontinyentins afusellats a Paterna en 1940 i exhumats en 2017 d’una fossa al cementeri d’esta localitat.

El trasllat de les restes d’esta persona, sol·licitat expressament per la seua família, va ser una de les qüestions més destacades d’entre les que Gandia va tractar amb Eugeni de Manuel, Coordinador de la Xarxa de Municipis per a la Posada en Valor de la Memòria Històrica de la FVMP. En la reunió es va abordar també la participació d’Ontinyent al projecte “Les Pedres de la Memòria”, pel qual la ciutat retrà homenatge a les persones ontinyentines assassinades en els camps de concentració nazi mitjançant la instal·lació de llambordes que recorden els seus noms.

Entre altres qüestions, Gandia exposava a també De Manuel el projecte presentat per articular en 2020 una nova visita d’estudiants d’Ontinyent al camp de concentració de Mauthausen-Gusen, desprès de la positiva experiència del desplaçament fet en 2019 dins el “Programa Memòria: Convivència Democràtica” posat en marxa per la FVMP coincidint amb la commemoració del 75 aniversari de l’alliberament del conegut com a “Camp dels Espanyols”. Sayo Gandia agraïa la receptivitat del Coordinador de la Xarxa a treballar al voltant de les propostes plantejades.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Montaverner reparteix als xiquets una màscara i un diploma pel seu bon comportament durant el confinament

Aquesta setmana, els regidors de l’equip de govern han repartit més de 200 màscares infantils. …