20/07/2024 - 23:33
Més

  La Policia Nacional constata un nou mínim històric en la criminalitat a Ontinyent

  Altres notícies

  La taxa de criminalitat ha baixat per 5é any consecutiu a Ontinyent, situant-se en un nou mínim històric de 15 delictes i faltes per cada 1000 habitants. Així es constatava per part de la Policia Nacional en l’última reunió de la Junta de Seguretat d’Ontinyent, que tenia lloc aquest dilluns presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Vicente Herrera, i a la que participaven la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, i responsables de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil. Un encontre on es va analitza l’actuació de forces i cosos de seguretat a l’últim any i es va ultimar el dispositiu per a la festa del “Bou en Corda” i les dates nadalenques.

  Segons les dades aportades per la Policia Nacional, els 15 delictes i faltes per cada 1.000 habitants suposen la xifra millora de la que es té estadística a la ciutat, una xifra que millora amplament les mitjanes autonòmica (46 per 1.000), estatal (43 per 1.000) i europea (61 per 1.000) , i suposa un descens acumulat de 11’3 punts als últims 6 anys (l’estadística a 1 de gener de 2011 era de 26’31 per 1.000). Estes xifres eren valorades positivament tant per l’Alcalde com pel Subdelegat del Govern, que coincidien en destacar que “són dades que consoliden a Ontinyent com una ciutat de referència en matèria de seguretat, i que constaten la gran tasca que realitzen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la Policia Local”.

  Des de la Policia Nacional també s’aportaven altres dades d’interès, com un descens en els furts del 42%, en els delictes lleus del 23% o al total de les infraccions en un 13%.  Les dades aportades mostren també un augment de l’eficàcia policial (quantitat d’aclarits en relació a les infraccions comeses) per situar-se en un 51%, així com un descens dels furts (41%) i els delictes lleus (23%). També es registra un augment en la xifra anual de denuncies per violència domèstica, que arriba a les 67, una estadística que s’ha relacionat també amb la progressiva pèrdua de la por a denunciar per part de les víctimes i familiars.
   
  La Policia Local destacava per la seua part l’activa col·laboració en matèria de seguretat vial, on s’han augmentat els controls d’alcoholèmia, i s’han registrat un total de 23 atestats de trànsit, front als 42 de l’any anterior. Els ferits també baixen, de 38 a 33, tot i que enguany s’ha d’afegir una víctima mortal. Pel que fa a la Guàrdia Civil, les xifres al disseminat no presenten excessives variacions respecte a l’any anterior, un lleuger augment de les infraccions i una ràtio de delinqüència més baixa en el mes d’agost que als últims anys.

  A la reunió es tractaven també altres temes, com el reforç dels les forces i cossos de seguretat de l’estat per a la festa del Bou. L’alcalde explicava que “la resposta ha estat afirmativa i tindrem reforç de Policia Nacional i Guàrdia Civil tant en estos caps de setmana festius com per a la campanya de Nadal”, concloïa.

  Font:Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -