Vista panoràmica d'Ontinyent i casc antic de la ciutat. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

Ontinyent torna a situar-se com a ciutat amb menys delictes de la CV

El Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior corresponent al tercer trimestre de l’any ha situat Ontinyent com la ciutat amb menys infraccions penals (delictes i faltes) de tota la Comunitat Valenciana. En total, segons les dades del Ministeri sobre els municipis de més de 30.000 habitats entre els mesos de gener a setembre, Ontinyent ha registrat 646 infraccions penals, per davant de Petrer (668), La Vall d’Uixò (761), Mislata (863) i Villena (962), com a úniques localitats d’aquest tipus per baix de les 1000 infraccions penals.

D’entre els diferents indicadors que es repleguen en aquest balanç publicat esta setmana, que segueix les recomanacions de l’Oficina Estadística de la Unió Europea (Eurostat), destaca com a tipus d’infracció més freqüent els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, una xifra que en el balanç interanual es redueix a Ontinyent en un 18’5% (de 135 a 110 casos).

El regidor de Seguretat, Josep Gandia, ha vinculat estes xifres a l’entrada en funcionament dels nous elements de vigilància incorporats, que inclouen els nous drons municipals amb què es compta des de juny i el sistema de cameres instal·lades entre març i juny, que ja compta amb un total de 16 punts de control. Gandia destacava “el gran esforç realitzat des que vam posar en marxa el Pla de Xoc de Seguretat al disseminat, que va entrar en ple rendiment al mes de març i que va tenir reforços a l’equipament 100% operatius des de juny. Les dades del primer semestre van ser bones, i l’ampliació amb les del tercer trimestre de l’any sabíem que anaven a ser també bones perquè teníem un bon indicatiu, com és que  per primera volta en molts anys durant la Setmana Gran de Festes no es va consumar cap robatori al disseminat, i només un al casc urbà”, assenyalava.  

El regidor ha agraït la col·laboració ciutadana “que s’ha mostrat novament importantíssima” i ha destacat també el treball “conjunt i coordinat” de les forces de seguretat per seguir avançant en la lluita contra els robatoris al terme.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …