Ontinyent es mobilitza contra la Violència de Gènere

Centenars de persones s’han sumat als últims dies a la programació d’activitats impulsada per la regidoria d’Igualtat amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que vivia ahir diumenge la seua cita més destacada: una multitudinària manifestació convocada a través del Consell de les Dones, que feia el mateix recorregut de l’Entrada de Moros i Cristians. Representants del món associatiu, autoritats municipals i públic en general participaven en una activitat que la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, destacava com “molt important pel que suposa de reivindicació, de visibilització de les violències i d’assenyalar els culpables que les perpetuen per part d’una ciutadania unida”, manifestava.

Les activitats, que es tancaven aquest dilluns amb la lectura conjunta d’un manifest a la Plaça Major, incloïen també als últims dies diverses iniciatives adreçades especialment a la població jove,com ara un laboratori d’autodefensa feminista al Casal Jove; es reprendrà la col·locació d’un “Punt Violeta” contra les agressions sexistes al Recinte Firal; i la instal·lació també de “Punts Violeta” als Instituts Pou Clar, Jaume I i L’Estació per tal d’informar a la població juvenil; la projecció i debat de la pel·lícula «Volar» al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Natalia Enguix incidia en la necessitat de treballar des de la transversalitat en tots els àmbits (econòmic, social, cultural, arquitectònic…), “ja que no podem oblidar que la violència de gènere és la punta de l’iceberg d’una situació de desigualtat que col·loca a les dones per davall dels homes en una posició de submissió”, manifestava. En aquest sentit, la regidora assenyalava que el Govern d’Ontinyent és conscient d’esta problemàtica i va a seguir treballant en matèria d’igualtat de manera transversal i des de totes les àrees, com s’ha vingut fent fins ara amb exemples d’acció com el servei d’assessorament psicològic i jurídic a dones víctimes de la violència de gènere; el projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament amb accions com la formació al personal en llenguatge no sexista, o el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’inicien els treballs de reparació de les sèquies afectades per la DANA

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha iniciat a través de …