20/07/2024 - 23:53
Més

  Ontinyent aposta per l’envelliment saludable amb “Majors Actius”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat hui la seua aposta per l’envelliment actiu i saludable de la població major de 55 anys. Des de l’àrea de Política per a les Persones, la seua coordinadora, Sayo Gandia, i la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González, explicaven les diferents accions que s’estan duent a terme amb la intenció d’allargar i optimitzar l’autonomia de les persones majors d’Ontinyent, com són una nova edició de “Majors Actius”, l’increment de 247 hores d’activitats al Centre Cívic del Llombo o un nou curs d’hidroteràpia a la piscina coberta.

  Sayo Gandia, donava detalls de la nova programació de “Majors Actius” que començava aquest mateix matí amb una activitat intergeneracional al voltant de la figura del compositor ontinyentí Josep Melcior Gomis al Teatre Echegaray. Aquesta nova edició estarà composta de 25 activitats, entre les quals es troben obres de teatre, rutes turístiques, activitats de participació ciutadana, balls o viatges culturals i, com a novetat, la possibilitat de poder gaudir de cinema alternatiu i de qualitat gràcies al Cine Club UTIYE que ha facilitat poder gaudir dels dimecres de cinema a un preu de 3€.

  Entre les activitats destaquen una tertúlia amb l’alcalde Jorge Rodríguez que estarà conduïda per la presentadora MªJosé Tornero i on les persones assistents podran rebre tota la informació de la ciutat que consideren interessant. Aquesta xerrada serà el pròxim 8 de febrer a les 16:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent. També destaquen com novetats, un curs de participació ciutadana i noves tecnologies, una ruta mediambiental amb trèkking aquàtic o una xerrada sobre com prevenir fraus i ciberfraus a càrrec de Caixa Ontinyent. Tota la programació detallada es podrà trobar a la web municipal i als fullets informatius que es repartiran pròximament als diferents centres de majors de la ciutat.

  A més, la regidora donava a conèixer que a causa de la demanda s’han augmentat 247 hores d’activitats al Centre Cívic del Llombo, donant servei així a 160 persones més. D’aquesta manera s’ha pogut dotar al centre d’un grup més de ioga i altre de gimnasta de manteniment i nous tallers de memòria, risoteràpia o manualitats, entre altres. D’altra banda també s’ha presentat del nou curs d’hidroteràpia a la piscina coberta municipal. En aquesta ocasió hi haurà cinc grups de 25 persones cadascú, un dels grups serà per a persones amb malalties cròniques i els altres quatre per a tot tipus de persones.

  Gandia recordava que no és necessari estar inscrit en un centre de majors per a poder gaudir de qualsevol d’aquestes activitats. Les inscripcions per a participar en les propostes es podrà fer al CIM de Sant Rafel, al CEAM de Sant Josep, al Centre Cívic del Llombo o al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent.

  Amb tota aquesta varietat d’activitats, Sayo Gandia incidia en què “cap persona major té excusa per a quedar-se a casa. La bona acollida d’edicions anteriors de ‘Majors Actius’ constaten que anem per un bon camí per promoure l’envelliment actiu i saludable” declarava la regidora. Per la seua part, Virtudes González, destacava com és d’important participar en la societat amb alguna d’aquestes activitats i animava a tota la ciutadania major de 55 anys a conèixer tot allò que l’Ajuntament ofereix.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -