21/06/2024 - 0:55
Més

  Multat un home d’Ontinyent per desenvolupar tasques de podòleg sense tindre el títol

  Altres notícies

  El condemnat exercia en un centre d’Ontinyent pedicures i manicures i, a més, desenvolupava tasques pròpies d’un podòleg sense tenir el pertinent títol universitari de Podologia. Realitzava estudis de la petjada i utilitxava seu treball eines pròpies del sector.

  El Jutjat penal número 6 de València ha condemnat a un home a pagar una multa de 2.340 euros per desenvolupar tasques de podòleg en el seu centre de pedicura-manicura de la localitat valenciana d’Ontinyent malgrat no tenir el títol corresponent.

  Segons consta en la sentència, que no és ferma, la condemna a l’home és per un delicte d’intrusisme professional. Va ser l’Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) el que es va querellar contra l’home.

  Segons va poder saber el Col·legi, l’home exercia almenys des de 2017 i després d’una investigació va poder consensuar que prestava serveis a diversos clients que consistien en assessorament sobre la salut dels peus, consells per a millorar la marxa, va realitzar embenatges, estudis de la petjada i la utilització d’instrumental que únicament correspon als graduats en Podologia com són instruments punxants, tallants i bisturís.

  La presidenta del Col·legi de Podòglegs de Valènca, Maite García, ha explicat que aquesta sentència “és un pas més en la defensa dels drets dels pacients”. “Encara hi ha persones que desconeixen que pedicura i quiropodia no són el mateix. El primer és un acte merament estètic i el segon es tracta de la cura o atenció sanitària d’alteracions dels peus. Això ha de canviar i, per a fer-ho, és necessària l’ajuda de la Conselleria de Sanitat”, ha dit.

  Des de 2017, el ICOPCV ha iniciat accions legals per a perseguir l’actuació de persones no titulades que realitzen estudis de la trepitjada o tracten alteracions als peus per incórrer en un delicte d’intrusisme en la professió. En l’últim any i mig s’han interposat tres condemnes per intrusisme en la podologia, dues d’elles en la localitat d’Ontinyent i una a Alfafar.

  El Col·legi continuarà denunciant tots aquells casos dels quals siguin coneixedors com a mesura de protecció tant per als pacients com de la pròpia professió.

  S’ha assenyalat que perquè el pacient pugui cerciorar-se que es posa en mans d’un professional qualificat és imprescindible comprovar que disposa de número de col·legiat. Si es detectés algun cas que fes sospitar d’alguna irregularitat en aquest àmbit, pot contactar-se amb el ICOPCV i es realitzarà un estudi del cas.

  Font: Levante

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -