Un monòleg sobre la violència de gènere i l’amor romàntic obri les activitats prèvies al “Dia de les Dones”

0

Un monòleg sobre la violència de gènere i l’amor romàntic obrirà el 14 de febrer a la Sala Gomis les activitats prèvies al “Dia Internacional de les Dones” a Ontinyent. Esta serà la primera d’una sèrie d’activitats organitzades per la regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament de manera prèvia a la programació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Les activitats, que eren presentades hui per la regidora d’Igualtat i Dona, Paula García; el regidor coordinador d’Educació, Esports, Joventut, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell; i l’Agent Municipal d’Igualtat, Neus Rubio, començaran el 14 de febrer amb el monòleg “No solo duelen los golpes” a la Sala Gomis. L’activista feminista i actriu, Pamela Palenciano posarà en escena un espectacle que té l’objectiu de reflexionar al voltant de la violència de gènere i l’amor romàntic. Garcia explicava que “la ciutadania podrà gaudir de la força i la contundència d’aquest monòleg contra la violència masclista, que comptarà també amb la participació de Celia Garrido, agent d’igualtat” avançava.

D’altra banda, la regidoria ha posat en marxa un any més el VI Concurs de Cartells que servirà per a elegir quina serà la imatge per a commemorar el Dia de la Dona de 2018. Del 15 al 22 de febrer, l’alumnat d’ESO i Batxillerat dels centres d’Ontinyent podran presentar els seus cartells a la regidoria, ubicada a l’antic ajuntament. El dia 23 de febrer es donarà a conèixer el treball guanyador i el segon finalista, que rebran dos premis de 200 i 100 euros en material escolar. Posteriorment tots els cartells seran exposats duran el mes de març a la Sala Gomis.

A més, el 27 de febrer a les 19:00 hores el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà una nova edició de “Ser Dona al Sud” el projecta amb el que l’Ajuntament col·labora amb el Fons Valencià de la Solidaritat i que traslladarà l’experiència i el treball de diferents dones de El Salvador.

Finalment, Paula Garcia, explicava que la regidoria, gràcies a la iniciativa de la ballarina i coreògrafa ontinyentina Raquel Revert, ha encetat “Heroïna”, un projecte d’investigació terapèutica a través de la dansa. Aquest projecte, que està dirigit a dones supervivents de la violència de gènere, “pretén crear un espai de sororitat i confiança per acompanyar a aquestes dones en el procés d’empoderament a través de la dansa-teràpia” aclaria Garcia.

Óscar Borrell tenia paraules d’agraïment al treball realitzat pel departament d’Igualtat i ressaltava la coordinació de l’àrea de Política per a les Persones per a organitzar conjuntament esdeveniments i activitats. Borrell animava i convidava a tota la ciutadania a participar i gaudir d’aquestes activitats “amb les que pretenem educar i donar eines per a construir un món més igualitari i millor”.