L’associació feminista “Gira-sols Morats” ha presentat el seu projecte a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix. Vàries membres del recentment constituït col·lectiu es reunien amb els representants municipals per tal de presentar els seus objectius i proposta d’activitats, que contempla l’organització de tallers, xerrades i fòrums de debat per sensibilitzar al voltant de qüestions que afecten a les dones. 

“Gira-sols Morats” es presenta com “una associació no mixta de dones feministes que vol contribuir a la lluita contra la violència de gènere, a l’empoderament de les dones, al ple exercici dels seus drets i a l’èxit de l’equitat de gènere, com a condicions imprescindibles per a arribar a la justícia social, al desenvolupament humà sostenible i a la pau, a més d’abolir tota classe de maltractament a les dones”. 

Tant l’alcalde com la regidora donaven la benvinguda al col·lectiu i mostraven la predisposició de l’Ajuntament a col·laborar amb iniciatives que perseguisquen treballar en favor de la igualtat real entre dones i homes, un objectiu que té molt present el Govern d’Ontinyent i que ha fet transversal a totes les àrees de gestió municipal.