11/08/2022 - 17:49
IniciSocietatL’Ajuntament posa en marxa el Centre Integral de Majors del barri de...

L’Ajuntament posa en marxa el Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel

El trasllat des de les actuals dependències suposarà un estalvi de més de 12.000 euros anuals en lloguers

El nou Centre Integral de Majors (CIM) del Barri de Sant Rafel obrirà les seues portes el proper 28 de novembre, més de 9 mesos després de la finalització de les obres de construcció. Segons ha explicat en roda de premsa el regidor de Política Social i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, aquest retard s’ha degut a l’absència de mobiliari i equipament necessari (elements de perruqueria o megafonia, entre d’altres), i la negativa de la Conselleria de Serveis Socials, Ciutadania i Majors de la Generalitat Valenciana, de concedir els diners necessaris per a aquest equipament.Ruiz explicava que “hem rebut una subvenció de 30.000 euros per a l’equipament del CIM, molt menys dels prop de 70.000 que eren necessaris per fer front a esta despesa. Davant esta situació s’hem tingut que arreglar amb eixa quantitat, reutilitzant part del mobiliari del actual llar del pensionista per a poder posar en marxa les noves instal.lacions el proper dia 28”.

El regidor ha insistit en que el que s’inaugura “no es un CEAM gestionat per la Conselleria, sino un CIM, un Centre Integral de majors de gestió municipal”, i ha destacat igualment que el trasllat a estes instal.lacions “suposarà un estalvi en lloguers d’al voltant de 12.000 euros a l’any per a l’Ajuntament”. En aquest sentit Ruiz ha agraït a la Fundació Hospital de Beneficència, propietària del local que s’utilitzava fins ara, “la seua bona predisposició durant tot el temps en que hem estat llogant l’actual llar dels jubilats de Sant Rafel”.

El coordinador de l’àrea de Benestar Social, Miguel Colorado, explicava que el CIM és un centre la finalitat del qual serà donar una atenció preventiva per a que la persona major no es veja amb la imposibilitat de continuar amb el seu nucli de convivència, es pretén potenciar les capacitats de les persones majors, “i en aquest sentit el nou centre te una particularitat molt especial: integra associacions diverses, el que li dona un caràcter comunitari”.

El projecte global terapèutic del nou centre inclourà activitats dins de l’àrea cognitiva o rehabilitadora, activitats fisico-esportives, d’oci i temps lliure i altres socioculturals, a més de xerrades informatives i formatives. Segons Colorado, “volem construir un centre que continue el treball que s’ha fet per part del Consell d’Usuaris, que es consolidarà en el nou centre amb el nou reglament de regim intern que s’aprovarà pròximament”.
Des del Consell d’Usuaris, Antonio Belda explicava que aquest col.lectiu “és l’agrupació d’una quantitat de gent que observem i participem en totes les activitats. Ens reunim per posar-nos en comú, analitzar les coses i posar-nos en comú amb el coordinador”. El Consell, que canviarà els seus representants cada any, ha participat al procés d’elaboració del nou reglament.

L’acomiadament de les actuals instal.lacions coincidirà els propers dies amb la cel.lebració de la Setmana del Major, que tindrà lloc entre els dies 22 i 27 de novembre amb diverses activitats. També des del Consell d’Usuaris, Teresa Bordería explicava que dimarts es farà la presentació de reina i dames; dimecres un ball i berenar; dijous una excursió; divendres un ball, i diumenge pel matí una missa amb la qual els usuaris s’acomiadaran del local.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents