11/12/2023 - 9:32
Més

  Finalitza la reestructuració del pati de foses del Cementeri d’Ontinyent

  Altres notícies

  Els regidors de Cementeri i Serveis Municipals d’Ontinyent, Mercedes Pastor i Manuel Cuesta, han presentat hui tot el seguit d’actuacions realitzades al Cementeri Municipal als últims mesos, per tal de deixar aquestes instal·lacions en les millors condicions possibles de cara al cap de semtana de Tots Sants.Es tracta d’un conjunt d’intervencions que, apuntaven, tenen com a objectiu “que el Cementeri no sols es mantinga en bon estat, sinó que es millore els serveis que ací es presten a la ciutadania”, i que han inclòs la finalització de la reestructuració del pati de foses encetada en 2015.

  En aquest espai s’ha delimitat el terreny on es troben persones soterrades, així com la identificació de la pràctica totalitat, que en molts casos en que aquesta no constava. A més a més, s’ha arreglat la façana d’un total de 1100 níntxols, així com altres tasques de reparacions de cobertes, acondicionament del ferm i pintura. Igualment, s’han col·locat múltiples escales noves per a accedir als nínxols superiors, s’ha instal·lat nous banquets per seure i també s’han dispost elements d’ornamentació.

  Estes són sols algunes de les intervencions realitzades, que, destacava Mercedes Pastor, “donen a les instal·lacions un aspecte net, ordenat i estructurat, per a aconseguir el qual hem d’agrair el treball realitzat pel personal del cementeri i el departament d’Obres, on hem trobat un recolzament incondicional en el regidor Manuel Cuesta”, assenyalava.

  El regidor de Serveis Municipals explicava que “la precarietat de l’estat del cementeri és un dels handicaps que es vam trobar quan vam entrar a governar en 2011. Ontinyent ha de tenir un cementeri a l’altura de la ciutat, i si esta millora i avança, el cementeri també”. A més de les diferents intervencions, es compta amb el servei de consulta online d’ubicació de nínxols, que des de la seua posada en funcionament en octubre de 2015 ha acumulat més de 7755 consultes, de les que 3385 van ser a les setmanes prèvies a la festivitat de Tots Sants.

  El servei, posat en marxa des del Departament d’Informàtica i Modernització que coordina Joan Sanchis, és accessible a través de la web municipal i també a http://cementeri.ontinyent.es . A més a més, a través de la regidoria de Transports, al front de la qual està el coordinador de Territori, Jaime Peris, s’ha disposat l’habitual servei gratuït d’autobusos amb motiu de la festivitat de Tots Sants, que circularan en servei especial els dies 30 i 31 d’octubre, i 1 i 2 de novembre amb parada a Fonti-Tour, Rovira, Dos de Maig (tres parades), Coronació i Sant Remo.

  Tant Mercedes Pastor com Manuel Cuesta incidien en què des de l’Ajuntament “es seguirà treballant conjuntament des de totes les àrees perquè el Cementeri estiga en bon estat durant tot l’any, i que en una data tan assenyalada com la de l’1 de novembre tots els visitants puguen recordar els seus familiars i amics en les millors condicions possibles”, concloïen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -