L’Ajuntament d’Ontinyent presentarà aquest divendres en un acte públic el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental (SASEM), posat en marxa a finals del passat mes de juliol a la ciutat amb ajuda de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un servei d’atenció domiciliària enfocat a facilitar una atenció diürna de suport psicosocial a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu (TMG) o problemes de salut mental greu (PSMG), així com amb persones amb problemes quant a l’adhesió al tractament, a la consciència de patir una malaltia mental i/o risc de marginació o exclusió social.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “aquest nou servei complementa altres iniciatives posades en marxa per l’Ajuntament per atendre problemes de salut mental, com el Pla per a la Prevenció de la conducta suïcida i el Pla per a la Lluita contra la Soledat i que permetrà reforçar la lluita contra els efectes de la pandèmia en les persones. En aquest cas, volem que la gent sàpia com funciona el SASEM i com pot ajudar a la recuperació i rehabilitació psicosocial de les persones afectades, així com la seua inclusió social”, assenyalava.

El servei treballa la coordinació interinstitucional amb els recursos sanitaris, i compta amb dos psicòlegs i una educadora social que presten servei inicialment durant 6 mesos comptant amb una aportació autonòmica de 46.500 euros, tot i que Paula Soler apuntava que “la intenció es prorrogar el projecte fins 2024 i que aquest siga un servei fixe, per donar resposta a la creixent necessitat d’atenció a la malaltia mental existent a la societat, i més després de l’impacte que ha tingut i té la pandèmia”, assenyalava.

En l’acte, que tindrà lloc des de les 19:00 hores de divendres 8 d’octubre al CIC del barri de Sant Rafel (al carrer Carlos Díaz, s/n), s’exposarà el concepte de salut mental; l’impacte en la salut mental de la pandèmia; s’explicarà breument l’estructura dels serveis socials i el concepte del SASEM; així com el perfil de la persona usuària, el procés de detecció de casos, derivació, objectius i funcionament. Paula Soler feia una crida a les persones interessades “a acudir a l’acte i saber així com aprofitar la posada en marxa d’aquest nou servei”.