Un centenar de persones majors d’Ontinyent han participat aquest matí del taller de psicomotricitat oferit per la Diputació de València en el Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafael, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent. Es tracta d’una de les activitats complementàries que ofereix l’àrea de Benestar Social als més usuaris del servei de Teleassistència, un servei d’atenció domiciliària via telefònica que va prestar servei en 2015 a 412 persones a Ontinyent, 1.152 a La Vall d’Albaida i 14.731 a la Comunitat Valenciana.
L’activitat ha sigut presentada per la diputada Mercedes Berenguer i la regidora de Política Social d’Ontinyent Sayo Gandia, els qui coincidien a destacar l’objectiu comú d’ambdues institucions d’afavorir que els majors gaudisquen d’un envelliment actiu i saludable. Mercedes Berenguer ha posat de relleu que “del que es tracta amb aquestes accions és de dotar als majors d’eines senzilles, però eficaces, per a poder adaptar-se als canvis que registren en les seues vides. Volem afavorir que gaudisquen d’un envelliment el més actiu i saludable que es puga, i sense perdre mai el somriure”, ha destacat.
Les activitats adopten la forma de tallers sobre temes com a prevenció de caigudes, higiene del somni, vida afectiva o, en el cas d’Ontinyent, psicomotricitat. Des de Atenzia, l’empresa encarregada d’atendre els serveis de Teleasistencia, la psicòloga Alicia Sales ha explicat que l’objectiu concret del taller d’Ontinyent és “propiciar la reorganització constant de l’esquema corporal i ajustar-se als canvis que es produeixen en el cos, perquè la persona puga atendre a les noves demandes del seu entorn”.
La regidora de Política Social d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha destacat per la seua banda que “des de l’Ajuntament d’Ontinyent així com des de la Diputació de València som conscients del que realment importa, del que ens necessita la ciutadania que no és una altra cosa que estar al seu costat i gestionar els recursos pensant en la gent i en les seues necessitats”.
Des que s’engegara en 2003 el servei de teleassistència a Ontinyent s’han donat d’alta en el municipi 1.024 usuaris/as i s’han atès i emès 17.000 trucades, xifres que, segons Gandia, “evidencien la necessitat del servei i l’important ús que es fa del mateix. Agraïm el suport de la Diputació en el nostre objectiu comú de possibilitar a les persones majors una vellesa digna, en el propi entorn sempre que es puga i sobretot amb una bona qualitat de vida”, ha conclòs.