La Fundació FISABIO junt amb la Universitat Politència de València (UPV) han concedit tres ajudes a altres tants projectes d’innovació presentats pel Departament de salut Xàtiva-Ontinyent per a ser desenrotllats pels seus professionals.
Els projectes cofinançats entre FISABIO i la UPV han sigut presentats per professionals sanitaris del Departament a través de la convocatòria POLISABIO 2020 oberta a tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana.
Un dels projectes nascuts d’un grup d’infermeria quirúrgica de l’Hospital d’Ontinyent durà a terme un mètode sobre “indicadors de tocament en màscares” per a aplicar-ho sobre el tan habitual ús d’este element en l’actualitat.
El segon projecte que ha aconseguit finançament ha sigut presentat per Jaume Soler, tècnic de maneteniment de l’Hospital de Xàtiva i pretén el desenrotllament de filtres antimicrobians basats en olis essencials immobilitzats per a aplicar-los al tractament i prevenció de la Legionella en hospitals.
Finalment el Neumòleg Iván Arroyo ha aconseguit finançament per al registre processat i caracterització de senyals d’auscultació per al diagnòstic de la Covid-19 i altres afeccions pulmonars per mitjà de l’exploració del potencial dels estetoscopis digitals.
En suma els tres projectes han aconseguit un finançament conjunta de 15.000 euros amb què es creu podrà iniciar-se la seua primera fase d’execució.
Estos projectes d’investigació i innovació que han aconseguit esta ajuda seran realitzat íntegrament per professionals de la salut del Departament en horaris fora del seu horari laboral, des de la Gerència del Departament s’ha subratllat que “la importància d’esta iniciativa radica en la importància d’adquirir motivació, per part dels professionals, quant a l’aportació de valor cap a l’organització sanitària, màximament en la situació actual de pandèmia”.